Det är bara en vecka sedan det blev officiellt att Jimmie Blomqvist Rosenberg och Peppe Sandberg hoppar av som A-lagstränare efter bara en säsong. KIB-styrelsen fick dock beskedet redan i januari och har haft tid på sig att leta efter nya tränare.

De hittade snabbt ett huvudspår, med Kari Koskinen som ny huvudtränare. Till sin hjälp får han Tobias Lindström och Joel Callhammar.

– Kriterierna var att vi ville ha en tränare utifrån för att få in en ny röst och nya idéer i laget. När Kari också vill satsa ungt blev det en bra kombo, säger KIB-ordföranden Tomas Larsson och fortsätter: 

– Tobias var spelande tränare i Flen i vintras och får samma roll hos oss. Joel blir kvar och vi hoppas att också han fortsätter i en spelande tränarfunktion.

39-årige Flensbon Kari Koskinen är uppväxt i Södertälje. Det var där han började spela innebandy med Geneta och nådde som bäst nuvarande allsvensk nivå. Som tränare har han också allsvensk rutin från åren i Balrog, men kommer närmast från Telge, seriekollegan till KIB som blev serietvåa på samma poäng som FBC Nyköping.

Nu har han skrivit tvåårskontrakt med KIB, med målet att på den tiden ta laget till division 1. 

– Jag vet, efter att vi mötte KIB två gånger i vintras, att laget har ruggigt bra forwards och en fantastisk publik i Duveholmshallen. Lagets svaga del är backsidan, säger Kari.

Där har han lite att jobba på för att få det spel han önskar.

– Som gammal forward vill ha spela rolig innebandy med fart. Då krävs det ett försvar som fungerande och med backar som vågar, säger Kari som räknar med att dra igång träningen i sin nya klubb inom två till tre veckor.

KIB har förnyat kontrakten med flera av årets spelare, bland annat August Härnström, Niklas Davidsson, Jani Pykkönen, Gustaf Winterros Malmsten, David Eriksson, Hampus Andersson, John Larsson, Hampus Sjöblom, Enrique Lundh, Andreas Fredriksson. Första nyförvärvet är KIB-fostrade Carl Holmlund, senast i Linköping.

– Några spelare har avvaktat för att se vilka tränare vi får, så vi hoppas att fler skriver på de närmaste dagarna, säger Tomas Larsson.

Samtidigt lovar Kari Koskinen att genom sina breda kontakter bredda truppen med spelare som lirat i både allsvenskan och division 1.

Därmed har ytterligare pusselbitar fallit på plats i organisationen, där Per Rohlin för några dagar sedan presenterades som ny sportansvarig i föreningen.