Om det är en förening som slagit på stort när det kommer till att dra i gång säsongen innan cupen så är det Katrineholms SK. Träningarna drog i gång igen efter sommaruppehållet under vecka 30, men dryga veckan innan cupen samlades fler av fotbollslagen vid KSK-stugan i Rökstorp för en ordentlig säsongsupptakt.

– Det är roligt att samlas så här innan man drar i gång säsongen ordentligt, säger Andreas Cervin, ordförare i föreningen och KSK:s ansvarige när det kommer till Katrineholm Cup.

Rent logistiskt svarar KSK för maten under turneringen. Hela idrottsalliansen delar på ansvaret att vara matchvärd och att sköta kansli så för ledarna är uppgifterna rätt varierande under den kommande helgen. Men det KSK-ungdomarna ska göra är tydligt: spela fotboll. KSK:s 04-lag går in i turneringen efter en sommarvila som kom direkt efter en cupvinst i Skövde.

Artikelbild

04-laget som vann Skedvi cup är taggade inför ännu en cup – med en potentiell vinst.

– Det vi gjorde bra i Skövde var att spela bra defensivt. Vi anpassar spelet efter motståndaren men lutar oss på vårt försvar och i det här fallet tog vi dem på kontringar, berättar Gustav Danielsson.

Han själv spelar i anfallsposition medan lagkompisen Filip Ivarsson spelar mittback.

– Vi spelade åtta matcher på tre dagar då. Det var tufft, men vi krigade på och det gav resultat. Det var roligt att vinna, säger han.

Tillsammans med lagkamraterna och 02-laget sprang de drygt sex kilometer till Rökstorp under dagen och är mer än redo för att doppa sig och att avsluta kvällen med femkamp och pizza. Men snart nog hägrar Katrineholm cup och killarna ser fram emot turneringen.

Artikelbild

Mohamed Cisman, Hassan Mohammed Ali och Abdeziz Abukra pustar ut efter joggingturen men taggar till inför cupen.

– Jag tror att det kommer gå bra. Värmen blir nog jobbig, säger Gustav Danielsson.

– Men det är ju lika för alla där, flikar Filip Ivarsson in.

Artikelbild

Gustav Danielsson och Filip Ivarsson tror att de kan vinna cupen, så länge de spelar bra fotboll, krigar på och dricker ordentligt.

04-killarna tror på vinst även i hemmacupen och ser mest fram emot derbyna mot KAIK och VFC.

– Vi kommer kriga och köra bra spel. Sen gäller det att dricka mycket och sova bra, konstaterar dem.

Christer Alm, ledare för 04-laget, är glad över turneringens placering rent tidsmässigt.

– Det är ett roligt sätt att starta upp säsongen med. Vi var sjutton grabbar på första träningen, vilket kanske har med cupen att göra. Den drar liksom in en direkt med matcher och så, innan säsongen börjar på riktigt, säger han.

Men att Katrineholm cup blir blodigt allvar för killarna, tror han inte.

– Det är väldigt bra att komma i gång med matcher, men mest av allt blir det som en träningscup. Sen är det alltid roligt att vinna, det tycker ju killarna, berättar ledaren.