Veckorna kombinerar han med jobbet i glasscaféet vid Djulö herrgård och träning.

– Sorbeterna med hallonsmak är godast, säger han.

Om bara några dagar byter han glass mot kebab.

– Det blir mitt första besök i Turkiet, så det är självklart att jag ska testa deras berömda kebab också. För även om jag är noga med kosten när jag tränar måste man njuta av livet också och unna sig något gott.

Men det är förstås inte för kebaben han åker till Istanbul. Den 20-årige – han fyller på tävlingsdagen – är uttagen som enda manliga deltagare i kata i den stora internationella tävlingen.

– Det är omkring 200 deltagare i klassen. Det närmar sig slutet av säsongen och alla vill fightas. Dessutom är det en viktig tävling med tanke på kommande OS-rankning, säger David.

Konkurrensen blir dock stenhård i Serie A-tävlingen, nivån under Premier league.

– Jag har tittat lite i startlistan och ser att många toppnamn har anmält sig. Bland annat de tre som toppar Europarankningen, fortsätter David.

I sin senaste internationella tävling, i österriskiska Salzburg i mars, slutade han femma bland 16 deltagare i den första utslagningen. De fyra bästa gick vidare. Sedan vann han alla sina matcher med 5–0 fram till finalen i Stockholm för drygt en månad sedan – bara för att förlora sista matchen.

– Även om jag har haft bra träningar inför den här tävlingen och formen känns okej har jag inte satt upp något mål den här gången. Jag tänker åka till Turkiet och bara ha kul och njuta av stunden på mattan, säger David.