Det nybildade division 1-laget vann hela Sörmlandsserien, vilket är den bästa damlagprestationen som Katrineholms GK fått med sig sedan 2009.

– De har verkligen ställt upp och många har spelat många matcher. Men vi är tävlingsinriktade och har fått en väldigt bra gemenskap. Därför har både spel, tävling och nu vinst varit så kul, berättar Åsa Plantin, när elva damer ur laget ska träffas för att fira seriesegern med ett restaurangbesök.

Av tolv matcher vann de sju och spelade oavgjort i fyra. Endast en förlorade de.

Och riktigt spännande blev det i series näst sista match, där de mötte Vingåker.

– Det blev det en riktig derbykänsla faktiskt. Och jag brukar försöka vara sportslig, men hade svårt att dölja min glädje när jag fick dit putten som betydde att vi vunnit serien, berättar Åsa Plantin.

Hon är stolt över laget, som trots olika erfarenheter och bakgrunder (varav den färskaste bara spelat golf ett år och blev uppringd kvällen innan match), ställt upp för sig själva och varandra och som lyckats förena bra spel med en stor dos glädje. Åsa Plantin riktar även beröm till H60-damerna, som i två olika lag i samma sere tagit dels en serieseger men också en tredjeplats.