Cykelvasan knökfull av katrineholmare

Cykelvasan
annons

Det nio mil långa cykelloppet längs vasaloppsvägen var tätt befolkat av Katrineholmare, Ck Ceres-cyklister och medlemmar ur Vingåkers CK.

Från Vingåkers FC cyklade tjugo personer den långa Cykelvasan under lördagen, 19 motionsloppet och en tävlingsloppet. Per Hökpers var den från Vingåkersklubben som cyklade i tävlingsloppet.

– Det gick hyggligt för mig, jag är rätt nöjd. Jag tog mig ju till Mora och känslan nu efteråt är bra! Min målsättning var att cykla loppet under tre timmar och 30 minuter, och jag kom in på 3.27 så jag nådde mitt mål, berättar han.

En annan som nådde sitt mål och på samma gång blev snabbast i Vingåkers cykelklubb är Magnus Gerdtman, som också hade med sig en hel hög med släktingar (också en del av klubben) som tävlade.

– Jag klarade mitt mål på 3.08 med sex sekunder över, så jag är väldigt nöjd. Det kan ju vara felmarginal, skrattar han.

Han körde i motionsloppet och lyckades få en 60:e placering i totalen, men till nästa år ser vi honom förmodligen i tävlingsloppet. Han har satsat på att få en så bra tid att han får en tidig start i tävlingsloppet, och Magnus Gerdtman tror att hans nya tid kommer att räcka. Frun Catherine Gerdtman cyklade 45-kilometersvasan på tiden 2.04 och tog en tolfteplats i sin klass.

Från Ck Ceres körde Jimmy Bjöörn snabbast i tävlingsloppet med sin tid på 3.01. Även Niklas Jonsson körde och kom in på tiden 3.35. Jonas Elf, Tobias Plantin och Per Erik Eriksson körde också för Ck Ceres med tiderna 3.40, 3.23 och 3.42 i motionsloppet.

Andra katrineholmare som cyklade var Robert Andersson som kom in på 3.06 och Marcus Eriksson som kom in på 3.12. I de olika distanserna (Cykelvasan, Cykelvasan motion, Cykelvasan: 45 och Cykelvasan: Öppet spår) deltog drygt 80 katrineholmare.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Henrik Sparr, cykelCykel
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka