– Ett lopp som överträffade alla förväntningar. Det fanns inte många fel utan var optimalt, säger Vingåkersbon Christer Holen som är en av delägarna i hästen.

Den i dag 7-åriga travarens karriär inleddes strålande. Sedan kom skadorna.

– Han gick sönder i slutet av säsongen som 4-åring. Det var senskador som tar tid att läka. Men enträget jobb, tålamod och bra behandling har fått ihop det, säger Christer.

På tisdagskvällen var Policy of Truth, som sprungit in 5,3 miljoner kronor, tillbaka på banan. I tuffast tänkbara konkurrensen i sista V64-avdelningen på Solvalla. Erik Adielsson i sulkyn tog det försiktigt i starten och låg i tredje par utvändigt.

– De gick i rygg på ledande Nadal Broline, som också vann till slut. Med Policy of Truth på tredjeplats, säger Christer Holen.

Han var strålande och kusken nöjd.

– Vi trodde väl alla att det skulle saknas både fart och speed. Men Erik sa efteråt att hästen gjorde allt jobb själv och att det finns en växel till. Policy of Truth var så löpglad och sprudlade av glädje att få vara tillbaka på banan, säger Christer.

Då ska man veta att det blev sagt efter det snabbaste 1600-metersloppet som körts i år. Nadal Broline vann på 9,1 medan Policy of Truth sprang på 9,6.

– Helt fantastiskt med tanke på att Policy of Truth gjorde sin senaste start i juli förra året. Men tränaren Reijo Liljendahl har gjort ett fantastiskt jobb på gården i Julmyra utanför Heby där vi har hästen, säger Christer.

Nästa start är inte planerad.

– Vi får se hur hästen reagerar på första loppet. Sedan är det tänkt att vi ska ut i gulddivisionens lopp på V75.