I perfekt väder för folkrace hade det samlats en hel del publik på Trollåsen som följde den näst sista deltävlingen i Mlimits cup. Från tidiga förmiddagen till fram emot 17-tiden på söndagseftermiddagen var det fullt ös på den utslagsgivande banan. Trollåsen får mycket beröm av de tävlande för att det är en bana som det går att köra om på och som inte gör att starten blir lika utslagsgivande som på många andra platser.

Ändå är det bara en enda plats som är riktigt viktig – mållinjen.

Den trodde säkert Kim Christensen att han hade koll på. Efter att ha haft ledningen i stort sett hela A-finalen, kom han en aning för långt ut i den allra sista kurvan – och det straffade sig.

Artikelbild

Lastmaskinerna fick jobba hårt på trollåsen. Här har tre lastmaskiner varit ute och hämtar tre bilar som fick stopp i ett och samma heat.

För tätt bakom hade KMK:s Patric Björling legat och väntat på en chans att få smita förbi och när chansen dök upp så tvekade han aldrig, utan tryckte plattan i mattan och tog första platsen med bara några futtiga centimeter tillgodo.

I damklassen var cupledande Isabell Söderlund favorit, men hon hade den där dagen när allt kändes fantastiskt med sin rosa Saab, men där omständigheterna inte alls var med henne.

– Första heatet vann jag och bilen gick skitbra. I det andra skulle jag passera en tjej på utsidan när jag fick en knuff, rullade och fick bryta. I tredje tog jag starten och det kändes perfekt, då blev jag påkörd bakifrån och så var det heatet också förstört. Jag är så jäkla kass, stönade en besviken Isabell Söderlund som dock hade lite glimt i ögat när hon sa det.

– Nu hoppas jag att jag får behålla bilen så att ingen kommer och köper den, sa hon.

Artikelbild

Lucas Carlsson från SMK Nyköping kom på andraplats i juniorklassen.

Och hon blev bönhörd och fick behålla sin rosa Saab och räknar med att ta revansch i Nyköping om tre veckor.

En tjej som var desto gladare var Emelie Solstad som i sin fjärde tävling någonsin nådde sin första final, då hon kvalificerade sig till B-finalen där hon körde in som tvåa.