Katrineholms Innebandy skriver i sitt pressutskick att både styrelse och sportgrupp under en tid värderat olika lösningar för att få störst vinning på både kort och lång sikt. Tidigt ska de ha gjort klart med två assisterande tränare som inte ville ha något huvudansvar och rollen som huvudtränare har därför stått tom. Men nu har Joel Callhammar valts som spelande tränare.

– Med den här lösningen hoppas vi få en trygghet och långsiktighet även i herrverksamheten. Med Joel som huvudansvarig och med ett riktigt KIB-hjärta i slutet av sin spelarkarriär får han nu ett läge att komma in i tränarrollen med hjälp av erfarna assisterande tränare, säger KIB:s ordförande Tomas Larsson.

Assisterande tränare blir Hans Johansson och Lars Lundström. Lundström har erfarenhet som division 1 tränare i Torshälla och i Sörmlands distriktslag i över tio år. Johansson kommer från föreningens sportgrupp, har tidigare jobbat med Lundström i olika lag och har dessutom följt sönernas spel i Allsvenskan och Superligan.

Artikelbild

– Hans blir matchcoach så att Joel kan koncentrera sig på sitt spel under matcherna, fortsätter ordförande Larsson.

Och den nya tränaren ser fram emot sitt uppdrag.

– Det känns bra och spännande, roligt framförallt. Nu gäller det för oss att prata ihop oss inom tränarstaben och bli samspelta, berättar KIB-herrarnas nya tränare Joel Callhammar.

Efter ett kortare sommaruppehåll har herrarna sin träningsupptakt på onsdag och i slutet av augusti har de en hel dags kick-off tillsammans med damlaget.

kib