I maj förra året upptäckte personalen i simhallen att kakelplattor hade lossnat i den djupare delen av den stora bassängen. Beslut togs då om att hela bassängen skulle få nytt kakel och att simhallen därför måste stängas.

Några som blev drabbade av att simhallen stängdes för renovering var Katrineholms simsällskap, som bedriver sin verksamhet där.

Men efter att simklubben fått åka till bland annat Vingåker, Flen och Kumla i över ett år för att träna och tävla, så var KSS nu äntligen tillbaka i simhallen i måndags.

Artikelbild

| Olle Pettersson (t.v) och Amadeus Ahlman.

– Det är svårt att beskriva känslan av att slippa att åka i väg, säger Ola Pettersson, tränare för tävlingsgruppen, med ett leende som sprider sig över hela ansiktet.

– Sedan maj förra året har vi kört lite drygt 3000 mil till träningar och tävlingar.

Det här med att ni varit tvungna att sitta och åka, hur mycket har det påverkat er?

– De (simmarna) har gillat läget. Det har de faktiskt gjort. De har varit jätteduktiga, inte gnällt utan de har gillat läget. Vad har vi haft för alternativ? De har varit positiva och kört på, säger han och fortsätter:

– Det är trevligt att komma in här igen. Inte bara det att vi slipper att åka, ungdomarna tycker även det är suveränt att nu kunna gå eller cykla hit till hemmabassängen.

För simklubbens del medförde det vissa problem att åka till andra kommuner för att träna . Innan renoveringen hade KSS över 140 simmare, berättar Pettersson. Nu, det senaste året har den siffran varit runt 25 simmare. Anledningen? De har inte haft möjligheten att skjutsa alla.

– Vi förstod direkt att det skulle bli så här i och med renoveringen. I vissa simhallar fick vi nöja oss med två banor. Här har vi hela bassängen. Många har så klart varit besvikna och saknat det här. Nu ska vi börja skicka ut inbjudningar, säger Ola Pettersson

Ett tiotal simmare är nere i bassängen när tidningen anländer till simhallen på måndagseftermiddagen. En av dem är Olle Pettersson. Precis som sin tränare tycker han det är skönt att vara ”hemma” igen.

– Det är klart att det har varit segare att ta sig till träningarna, när man vet att man måste åka så långt. Men det har även påverkat oss positivt, säger Olle.

På vilket sätt har det varit positivt?

– Man har tagit i ännu hårdare och satsat ännu mera.

Märks det att simhallen har renoverats?

– Den är renare och fräschare. Det syns att det är nytt.

Snabbare vatten?

– (Skratt) Ja, det hoppas man på, säger Olle Pettersson innan han simmar i väg.