I den föregående helgen var det Gran Fondo World Series som kördes i bergiga Varese. En tvådagarstävling som även fungerade som VM-kval och bestod av ett tempolopp på 22 kilometer och sedan ett långlopp på 13 mil.

Då ställde Tobias Plantin från Katrineholm upp och fick riktigt bra svar från benen i uppförsbackarna. När banan sedan vände neråt var det så pass höga hastigheter att Tobias fick hålla igen lite.

– Jag tror det gick i 73 km/h, och då blir jag omkörd. Jag menar, 73 km/h, det är inte många ställen i Sverige man ens kör så fort. Det är väl så, benen svarar bra men han som styr har blivit gammal och lite feg, säger Tobias med ett skratt.

Artikelbild

| I uppförsbackarna svarade hans ben bra, men i utförsåkningen var Tobias tvungen att ligga på bromsen.

Det blev en åttondeplats för Tobias i sin åldersgrupp i tempoloppet och i långloppet kunde han pressa resten när uppförslutningen ökade.

– Träningen har gjort nytta och där hämtade jag in på övriga. Om jag varit bättre på utförskörning så hade jag fått mycket bättre resultat. Det är väl lite ovana i den terrängen på något sätt.

Även om han har tränat i liknande terränger så blev det annorlunda när Tobias för första gången fick tävla i det han själv uttrycker som ett riktigt cykelland.

– Det är en helt annan nivå på cyklister och en helt annan nivå på tävling, det är en annan cykelkultur.

Artikelbild

| Det var helt annorlunda att tävla i ett riktigt cykelland för Tobias.

– Riktigt häftig upplevelse kan jag säga, dels omgivningarna runt området är väldigt bergiga och vackra. Så det är häftigt ur det perspektivet, men det var en jäkligt tuff bana, många tusen höjdmeter.