DFK Värmbols nyförvärv Johanna Söderström ställs mot sina gamla klubbkompisar i Viljan när DM-fotbollen inleds.

Bie mot KSK i fotbolls-DM

Fotboll

Det är bara ett par veckor sedan de möttes i kvartsfinalen i Värmbols inomhuscup. Snart möts Bie och KSK igen – lottade i samma grupp i DM.

Årets Sörmlands-DM följer samma mönster som förra året. Det innebär ett inledande gruppspel redan i mars i fyralagsgrupper där alla möter alla. De åtta gruppvinnarna går sedan vidare till slutspelet.

KSK och Bie lottades tillsammans med Runtuna och Stigtomta i grupp 4 och möts i den sista omgången den 24 mars. Då är KSK på jakt efter revansch för 1–0-förlusten när lagen möttes i kvartsfinalen i Speceritjänst cup i mellandagarna.

Ericsberg är enda lokala laget i grupp 6 och inleder gruppspelet mot Jäder- Därefter väntar Ärla och Gillberga/Lista.

Vingåker möter IFK Nyköping, Syrianska Eskilstuna och Kvicksund i grupp 7 medan Björkvik lottats tillsammans med Enhörna IF, Hälleforsnäs och AC Primavera i grupp 8. Det är också vinnaren som ställs mot Värmbols FC i åttondelsfinalen.

Till slutspelet är utöver VFC också Eskilstuna City, Nyköpings BIS, Assyriska, Södertälje FC och Syrianska FC direktkvalificerade.

Totalt är 38 lag anmälda till herrarnas DM – men bara åtta i dam-DM. Där utgår gruppspelet och det blir kvartsfinaler direkt, då DFK Värmbol får åka till Strängnäs för match mot Viljan. Damernas DM inleds i mitten av maj.

Läs mer om dessa ämnen

fotboll