Nyköping Gripen Hockey misslyckades som bekant med att, via fortsättningsserien, ta sig till playoff. Detta stod klart trots att två omgångar återstod av serien ifråga – vilket gjorde att Nyköpingsklubben valde att låna ut ett par spelare till andra klubbar kort innan transferfönstret slog igen. Däribland Axelsson och Rodling. Division 2-klubben Eskilstuna Linden tog emot med öppna armar.

– Vi har kommit in bra i det. De hade scoutat oss lite innan och såg oss båda i producerande roller, säger Axelsson.

När detta skrivs toppar Eskilstunaklubben kvalserien mot östra hockeyettan (Gripens serie, vår anmärkning) med tre omgångar kvar.

Men det är rejält jämnt där Hanviken och Wings jagar nu. Det förstnämnda laget väntar, i bortarink, under onsdagskvällen.

– De har kvalat upp ett par år men ser sig väl inte som favoriter, utan mer att de slår i underläge. Men det är ett bra lag som vill spela som ett division 1-lag.

Gripenförstärkningarna agerar i mångt och mycket lok i offensiven. Efter sju spelade kvalseriematcher av totalt tio är Axelsson, Rodling och tredjelänken Johan Cederberg topp tre i poängligan.

– Vi har hittat en bra kemi där det flutit på bra, säger Axelsson, som Gripen värvade in från Kumla till den här säsongen.

Med lite distans ser han tillbaka på sin egen Gripensäsong som klart lyckad. 36 poäng var för hans del personbästa sett till tidigare säsonger i tredje högsta divisionen.

– Samtidigt en besvikelse att vi som lag inte gick vidare. Så det blir ju en mixad känsla.

Han tycker ändå Nyköping Gripen har goda förutsättningar för att ta ytterligare kliv framåt – en faktor som Christian lyfte fram redan när han inför säsongen presenterades som klubbens första nyförvärv.

– Det finns en stor uppsida och jag trivs jättebra i både Gripen och Nyköping. Inte helt omöjligt att jag blir kvar om man får ihop alla bitar, resonerar Axelsson.

Men först och främst är det att hjälpa Eskilstuna Linden upp ett hack i seriesystemet som gäller – till samma serie som Gripen om inte annat.