Alexander Andersson blir den tredje tunga spelarförlusten i KAIK efter att laget åkte ur tvåan i våras och får börja om i trean. Foto:

Även Alexander Andersson lämnar KAIK

Handboll
annons

KAIK har drabbats av ännu en tung motgång. Alexander Andersson är tredje spelaren som bestämt sig för att lämna klubben.

— Jag har haft erbjudanden i flera år men tackat nej till alla, säger 26-åringen.

Att han inte gjorde det den här våren beror på att Fredrik Andersson och Hampus Engström tidigare skrev på för IFK Nyköping, där Peter Melchersson blir ny tränare.

— Fredrik och jag har kompletterat varandra så bra under många säsonger. Han var bästa målskytt i vintras och jag näst bäst. När han bestämde sig för Nyköping underlättade det också mitt beslut, säger Alexander Andersson som spelat A-lagshandboll i KAIK i tio år.

Han hade också erbjudande från IFK Nyköping, men nobbade det. I stället skrev han på för Örebro, som ska spela i samma division 2-serie som Nyköping i vinter.

— Örebro kontaktade mig för ungefär en månad sedan och presenterade ett upplägg som jag fastnade för direkt.

Men om du och Fredrik Andersson kompletterat varandra så bra, hade det då inte varit mera logiskt att du också valt Nyköping?

— Kanske det, men när jag väl tog beslutet ville jag välja något helt nytt. Det hade det inte blivit med samma tränare som i vintras och med två spelare från laget. Jag har absolut inget emot någon av dem, men som sagt ville jag prova något helt nytt.

I stället för att bli fyra i bilen får du nu pendla ensam.

— Ja, visserligen men jag jobbar natt med ensamkommande flyktingbarn i Vingåker och då tror jag att det ska fungera om jag åker från Katrineholm till träningen och därifrån direkt till jobbet, säger den målfarliga vänsternian.

Läs mer om dessa ämnen

KAIKHandboll
annons

Mest delat denna vecka