Valla IF utsatta för skadegörelse igen

Valla Idrottsförening utsätts gång på gång av vandalisering av sin anläggning. Katrineholms kommun kan sätta upp övervakningskameror i området.

Bild från i somras då någon hade klottrat på Vallas klubbhus.

Bild från i somras då någon hade klottrat på Vallas klubbhus.

Foto: Arkiv, Cecilia Tuohy

Sport2019-11-12 14:33

På måndagskvällen skrev föreningen på sin Facebooksida att de har stora problem med skadegörelse av sin anläggning och att de polisanmält flera gånger.

Det senaste fallet rör deras grusplan. Föreningen hade försökt få till ett jämnt underlag för att eventuellt spola is för skridskoåkning. Ett par dagar senare förstördes det arbetet av ett par EPA-traktorer, en röd och en grön enligt Facebookinlägget, som åkte och sladdade upp stora delar av grusplanen.

Föreningen tänkte ändå att det skulle gå att rädda och spärrade av infarten med koner och brädor. Men i söndags insåg man att blockeringen plockats bort och att grusplanen mer liknar en leråker. Därmed blir det ingen spolad is på grusplanen i vinter.

Katrineholms Kommunstyrelses ordförande Göran Dahlström (S) meddelar att ha ska ge i uppdrag till kommunens tjänstemän om att ta fram ett kostnadsförslag för att se hur mycket det kostar att sätta upp övervakningskameror vid både Valla skola och Valla idrottsplats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!