Välförtjänt seger för FBC Katrineholm

Gästande Telges målvakt var planens gigant, men i slutändan orkade hon inte stå emot utan FBC Katrineholm vann välförtjänt.

Amanda Berglund.

Amanda Berglund.

Foto: Toams Nilsson

Sport2019-10-27 17:47

Söndagsmötet i Duveholmshallen såg till en början ut att kunna sluta i en enkel viktoria för tjejerna i FBC Katrineholm.

Men målvakten i Telge U, Jennifer Boyaci, gjorde den ena fantastiska räddningen efter den andra och därmed kunde gästerna hålla liv i matchen.

– Vi skapade ju mängder av chanser i första perioden och borde haft en solklar ledning, konstaterade FBC-förvärvet Angelica Högberg efter slutsignalen.

13-5 i vann hemmalaget skottstatistiken med i första akten, men på anslagstavlan stod det bara 1-0.

I den andra perioden jämnade matchen till sig rejält då gästerna kvitterade vid tillfällen med ett par fräsande distansskott.

– Vi ägde bollen mest även i andra akten och jag kände på mig att vi skulle köra slut på Telge i slutakten, fortsatte Angelica Högberg.

Mycket riktigt så fick FBC äntligen valuta för alla skapade chanser i slutperioden och 6-3 var ett rättmätigt slutresultat.

Angelica Högberg gjorde två mål och svarade också för två assist.

– Jag är rätt så nöjd med min insats, men det viktigaste var givetvis att vi vann, sammanfattade Högberg.

Hemmatränaren Kent Olsson gladdes givetvis över poängen men tyckte att bolltempot inte var det bästa ur hemmaögon sett.

– Vi kan bättre, men vi kämpade ned Telge i slutperioden och det ska samtliga tjejer he beröm för, fastslog Kent Olsson som delade ut överbetyg till nämnde Angelica Högberg, Amanda Berglund. Ellen Pettersson och Hanna Weflö.

Målen för FBC Katrineholm gjordes av Amanda Högberg 2, Sandra Strömberg, Amanda Berglund, Ellen Pettersson, Moa Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!