KAIK-poäng i hemmamötet med Domino

KAIK hade Västervikslaget Domino i säcken, men glömde att knyta åt!

Efter tre "kryss" på raken i avslutningen av andra serien gratulerades hemmaspelaren Anders Malmberg av lagkamraten Alexander Karlsson.

Efter tre "kryss" på raken i avslutningen av andra serien gratulerades hemmaspelaren Anders Malmberg av lagkamraten Alexander Karlsson.

Foto: Stellan Nilsson

Sport2019-10-26 14:50

Spänningen i mötet mellan hemmalaget KAIK och gästande Domino i Duveholmshallen höll i sig in i det sista. När väl "krutröken" var skingrad delade lagen på poängpotten. 10-10 slutade den täta drabbningen.

– Bättre med en poäng än ingen alls, konstaterade Lars Blomgren i KAIK samtidigt som han grämde sig över att det inte blev full pott.

Hemmalaget var nämligen i ledningen med 8-7 inför sista serien efter att ha skaffat sig en 3-2 ledning i inledningsomgången. Gästerna svarade dock för en stark andra serie och gjorde därmed matchen jämn inför avslutningen.

– Men vi hade inte marginalerna på vår sida och då får vi trots allt känns oss nöjda, konstaterade 68-årige Blomgren och fastslog att KAIK bara var en och annan spärr från att vinna.

– Jag var ålderman i laget den här gången och då passade det bra att jag fick bilda par med 14-årige debutanten, Melker Frisell, poängterade Blomgren som i sina fyra serier slutade 787 poäng.

Den sistnämnde, som spelar med tvåhandsfattning, bjöd den församlade publiken på en stark insats och spelade ihop 728 poäng.

– Att snitta drygt 180 poäng per serie var starkt och imponerande, betygsatte Lars Blomgren.

Poängbäst i hemmalaget blev annars Alexander Karlsson som bokfördes för 852 poäng. Sören Blomgren blev näst bäst med sina 833 poäng och 800-gränsen klarade även Ragnar Gustafsson som i slutändan hamnade påp 807 poäng.

Anders Malmberg, som avslutade andra serien till publikens förtjusning med tre raka "kryss". fick till slut nöla sig med 783 poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!