I den första halvleken var det VFC som förde spelet mest hela tiden och 30 av minuterna var klart VFC:s, medan hemmalaget kan ha haft en kvart av spelet. Det gav också sent omsider resultat i målprotokollet då Joel Scherman höll sig framme och satte 1–0 när det bara återstod tre minuter av halvleken. Ett psykologiskt mycket viktigt mål.

I andra halvlek var rollerna omvända. Hemmalaget tryckte på och VFC fick göra sitt bästa för att freda sig och istället satsa på omställningar. Det gjorde man så bra att Aspudden började mattas i mitten av halvleken och VFC kunde åter ta tag i spelet.

– Vi hade bra kontroll över matchen mest hela tiden och var det bästa laget, så jag tycker att 2–0 var ett rättvist resultat, sammanfattade lagledaren Rickard Lönn matchen.

Ja, för VFC fick ett 2–0 mål också. Det var Emil Olsson som höll sig framme i den 85:e minuten och satte det avgörande målet. Han kunde också ha blivit tvåmålsskytt om han satt den straff som VFC tilldömdes i den 89:e minuten, men tyvärr så brände han den.

Men Emil Olsson kvitterar ändå ut betyget som bäste spelare i VFC tillsammans med de tre i centrallinjen: David Strömgren, Martin Lindgren och Alexander Karlsson. Där görs det mycket jobb i det tysta, men som är ack så värdefullt.

Segern innebar att VFC avancerade upp till femte plats i serien och redan nu har man två poäng mer än hela förra säsongen och då återstår det ändå åtta matcher.