I fjol bestod DFK Värmbol av spelare från världens alla hörn.

I år det i stort sett bara Katrineholmsspelare och egna produkter som ska forma det nya DFK Värmbol och förhoppningsvis greja kontraktet i division 2.

Och det är ett ungt lag DFK Värmbol ställer på benen.

Artikelbild

| 17-åriga Wilma Malmsten blir en av nyckelspelarna i årets, unga, upplaga av DFK Värmbol.

En av nyckelspelarna i årets trupp blir 17-åriga Wilma Malmsten.

– Det kommer att bli mycket högre tempo och svårare motstånd nu. De flesta av oss spelade i U-laget i division 4 förra säsongen och sen är det några kvar från A-laget, så det har varit svårt att bli samspelta under försäsongen men vi jobbar hårt på det under träningarna, säger Wilma Malmsten.

Hon själv väntas bilda innermittfält i det 4-4-2-system laget lär använda sig av efter att inledningsvis under försäsongen testat ett 4-3-3-system.

– Jag tror att de flesta är mest vana vid 4-4-2 och därför trivs bäst med det. Jag ser mig själv som en central mittfältare som är ganska teknisk och gillar att slå passningar, säger Malmsten.

Men med den unga medelåldern i laget reses det största frågetecknet hur laget ska stå emot fysiskt i division 2.

– Jag tror att spelet i division 2 kommer att bli mycket tuffare än de flesta av oss har varit vana vid. Många av lagen spelar ganska tufft, men jag tycker bara att det blir roligare. Vi har gått in tufft i närkamperna under försäsongen, säger Malmsten.

Hon själv har extra nytt av sin tidigare gymnasiksatsning.

Efter att tidigare ha satsat på bägge idrotterna valde 17-åringen bort gymnastiken när hon kom in på fotbollsgymnasiet i Linköping.

– Jag har tränat gymnastik under hela mitt liv, men kände att jag var tvungen att sluta med något när jag kom in på fotbollsgymnasiet och då blev det ganska naturligt. Jag kände att jag inte hade tid med all skola, fotboll och pendlande för att fortsätta, säger Wilma Malmsten och fortsätter:

– Men gymnastiken har verkligen hjälpt mig med min fotboll. Jag har haft nytta av all styrka genom åren och det är en av anledningarna till att jag aldrig skadat mig tror jag. Så den fysiken från gymnastiken kommer jag säkert ha nytta av mot division 2-lagen i år.

Och premiären spelas på annandag påsk borta mot Sköllersta.

– Vi hoppas få tillbaka några av de rutinerade spelarna och det behövs på den här nivån. Får vi in dem tror jag på en bra säsong och utveckling för oss yngre så länge vi följer det vi sagt att vi ska göra.