• Axel Qvarnström passar. Han stod för en bra insats under kvällens match. Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
1/

16:e förlusten, men det fanns ljusglimtar

Volleyboll

Matchen mot Södertelge var en drabbning som VVK kunde vinna om man spelade på toppen av sin förmåga. Det gjorde man också, men tyvärr bara ibland. Därför blev det ännu en 0–3-förlust.

Lagledningen hade pratat mycket om hur viktigt det var med servemottagningen och att den var grunden till att VVK skulle kunna börja plocka poäng. Därför hade man förstärkt så mycket som det gick på just den platsen och Mattias Lindberg och Marcus Torstensson gjorde båda två i stort sett felfria insatser som servemottagare. Även Sam Shenton plockade bollar, men tyvärr faller han omkull vid varje mottagning och därmed tappar VVK ett offensivt vapen.

I offensiven var annars Sam Shenton VVK:s främste den här kvällen och han satte rader av bollar på motståndarsidan. Likadant gjorde Axel Qvarnström i de två första seten. Det var länge sedan vi såg en sådan skärpa från långe Axels sida. Tyvärr mattades han av i tredje set precis som hela VVK-laget.

— Många spelare är duktiga i dag, men tyvärr får inte riktigt till hela laget samtidigt. Vi gör för många enkla misstag och slarvar bort en hel del bollar, något som Södertelge aldrig gör, analyserade coachen Thomas Fält matchen.

i första set var VVK bra med fram till 17–16, men där någonstans började självförtroendet att svikta och gästerna kunde gå ifrån och vinna lätt med 25–19.

Andra set blev en rysare som med en annan utgång kanske hade kunnat förändra hela matchutgången.

Lagen följdes åt med bara en eller två bollars marginal och när lagen kom till 25 vägrade de att släppa det andra laget ifrån sig. Tändningen var på topp både på läktaren och på planen. Fina bollar och härligt samspel gjorde att publiken stortrivdes och allt såg bra ut när VVK skaffade sig fyra setbollar i rad. Dock utan att kunna avgöra med en enda.

Sedan var det Södertelges tur att skaffa sig lika många setbollar och man missade de fyra första, men på den femte matchbollen satt bollen på rätt sida och gästerna kunde vinna setet med 32–30

2–0 i set och därmed blev faktiskt det tredje setet bara en formalitet. 21–25 ser lämnare ut det var och VVK inkasserade därmed sin 16:e förlust av 17 möjliga den här säsongen.

— Det var trist att vi inte kunde vinna det andra setet då tror jag att vi hade haft en bra chans att vinna matchen. Det hade varit så läckert att komma till träning med en seger i ryggen, allt hade blivit så mycket lättare då, avslutade Thomas Fält.

Kvartetten Sam Shenton, Axel Qvarnström, Mattias Lindberg och Marcus Torstensson förtjänar högst betyg den här kvällen. Men ingen av dem var lika bra som Nic West, med honom i laget hade VVK säkert vunnit den här matchen.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

VVKSportVolleyboll
Relaterat