Vinglig och farlig bilfärd för två biltjuvar från Vingåker

Kuriren för 50 år sedan

En mycket vinglig och mycket farlig bilfärd var två biltjuvar från Vingåker – 12 och 14 år gamla (!) ute på i måndags kväll. De visste inte om de skulle köra på höger eller vänster sida. Det resonerade pojkarna om medan de i den stulna bilen vinglade fram på Katrineholmsinfarten mot Vingåker med en polisbil efter sig.

ANNONS: "Honken" Holmqvist träffas hos oss på torsdag eftermiddag och signerar klubbor. Tempo

Horst Seegert, 11 år, från Berlin, kommer till Sverige och Vingåker varje jul. Varje sommar också för den delen. Han var bara fyra år gammal när han besökte Vingåker första gången. Sedan dess har Horst – som är ett av de många s. k. Berlinbarnen – ett andra hem i Båsenberga utanför Vingåker. Det är där han bor hos lantbrukarfamiljen David och Olga Olsson.

Vingåkers simsällskap hade på måndagskvällen sitt traditionella Lusse-sim i Simhallsbadet. Lokalen var välfylld av både barn, ungdom och äldre. Skämttävlingar av diverse slag inledde. De bästa prestationerna prisbelönades. Lucia var Pia Sixtensson, som tillsammans med tärnor och tomtar sjöng Luciasången. Ljuståget speglade sig vackert i bassängvattnet. Ett par skojiga filmer rullades, innan man avslutade festen med servering.

Kuriren för 25 år sedan

Högtidligt men samtidigt lite vemodigt blev det när Katrineholms-Kurirens personal samlades till julkaffe på fredagseftermiddagen. En av trotjänarna på KK, faktor Allan Karlsson, går i pension efter nyår, och nu avtackades han av företagets verkställande direktör Dan Lannerö. Just på fredagen hade för övrigt Allan Karlsson arbetat på KK i 20 år.

Uppvaktad blev också Benny Carlsson på KK:s annonsavdelning, som efter 25 anställningsår på KK fick ta emot en guldklocka.

Kuriren för 10 år sedan

En månads vänta, men i går kom beskedet. Katrineholms kommun får ta del av de 50 miljoner kronorna från Statens folkhälsoinstitut. Sju miljoner kronor är summan som går till kommunens ansökan om att skapa bättre hälsa och levnadsförhållanden för barn och ungdomar.

– Det är nog inget som jag önskat så mycket under så lång tid, säger sjukhusprästen Anna Larsson efter att ha fått beskedet om att hon efter många års kämpande får ett andaktsrum på Kullbergska sjukhuset.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat