Tusentals lägenheter behövs i växande Katrineholm

Kuriren för 50 år sedan

2.873 lägenheter beräknas vara det behövliga bostadsbyggandet för Katrineholms kommunblock för perioden 1968-1975. Bakom programmet ligger bl. a. en befolkningsprognos som beräknar invånarantalet i Katrineholms kommunblock till 35.245 personer 1975. Siffran var vid årsskiftet 32.700.

Omfattande förändringar ses numera på landsbygden beträffande postbetjäningen. Stationer slås igen, lantbrevbärarlinjer upprättas. Vidökna poststation dras in den 12 maj och abonnenterna delas upp till tre lantbrevbärarlinjer, merparten går till Eskilstuna, en del hamnar i en Julitalinje.

22-årige Åke Norén, Katrineholm, som den 15 november förra året skadades svårt vid en sprängolycka, har nu kommit över kriserna så pass att han fått permission för att kunna gifta sig. Bröllopet skulle egentligen ha stått den 19 november, fyra dagar efter olyckan. Men först i lördags kunde Åke Norén och Inga Fransson gifta sig.

Strångsjö AIK har löst sitt tränarproblem på ett mycket förnämligt sätt. Som slavdrivare kommer nämligen förre Norrköpingsstjärnan Göte Arnell att fungera!

Håkan Ohlsson, KSK:s allsvenske ytter, finns inte med i den trupp som är uttagen till junior-VM i bandy i Finland – han skall hjälpa KSK i slutspelet i stället.

I Vingåker upphör Handelsbankens kontor och verksamheten flyttas över till Skandinaviska Banken.

Kuriren för 25 år sedan

Drygt 86 000 kronor har givmilda katrineholmare samlat in till 12-årige Magnus Eriksson från Bie, så han fick möjlighet att resa till Polen och få specialbehandling för sin hjärntumör.

I går slog de asylsökande flyktingarna upp portarna till Magasinet i Katrineholm för att visa upp och sälja saker som de själva tillverkat under slusstiden i Katrineholm.

Kuriren för 10 år sedan

Det finns mest förlorare när snön fortsätter att lysa med sin frånvaro. I den extremt varma vintern har flera flyttfåglar redan kommit, åtminstone en månad för tidigt. Tofsvipan är på plats och över slätten sträcker sig sångsvanar. Till och med sädesärlan har observerats i Sörmland. Försäljningen för sporthandlarna minskar och Vasaloppsåkarna får springa eller åka rullskidor för att få någon träning överhuvudtaget.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenKatrineholm100 årHistorianostalgi
Relaterat