Totalstopp på Kvicksundsbron i sex timmar efter lastbilskrock

Eskilstuna
annons

Fyra personer, varav en polis, har förts till sjukhus efter en seriekrock vid Kvicksundsbron. Två lastbilar och två personbilar ska ha krockat och totalt var sex personer inblandade.

Polisen fick vid lunchtid på måndagen in samtal om en vinglande lastbil på E 20. En patrull tog upp jakten och påträffades sedan lastbilen på väg 56.

– Vad som har hänt sedan vet vi inte men på något sätt ska ett plötsligt stopp ha uppstått. Två personbilar och två lastbilar har då kört ihop i en seriekrock, säger Thomas Agnevik, presstalesperson hos polisen.

En av de inblandade bilarna var polisbilen som följde efter lastbilen. Exakt vad som hänt är oklart i nuläget men olyckan inträffade vid klockan halv ett på måndagen.

Fyra personer har lastats i ambulans och förts till sjukhus.

– Det är oklart hur allvarligt skadade de är, säger Thomas Agnevik.

Enligt en presskommuniké från Mälarsjukhuset är en kvinna och en man lindrigt skadade efter olyckan. Ytterligare två män är fortfarande under behandling.

Fotografen Sebastian Skog var en av de som var på plats på väg 56 strax efter att olyckan hade skett.

— Det var två lastbilar som stod i följd efter en personbil. Efter de två lastbilarna stod polisbilen. Den andra lastbilen hade kört in i den främre och på den bakre lastbilen var hela hytten demolerad. Det såg otäckt ut, säger han.

Sebastian Skog berättar att flera ambulanser var vid olyckplatsen när han kom till platsen.

— Då höll de på att arbeta med en person. Andra personer som var med i olyckan åkte iväg i en gemensam ambulans.

Avstängningarna har skapat irritation på platsen.

— Folk kör mot enkelriktat och de kör på gräsmattor för att ta sig fram, säger Sebastian Skog.

Vid 13-tiden var det totalstopp på riksväg 56 och det bildades långa köer. Knappt en timme därefter meddelade polisen att tung trafik inte kunde passera. Den leddes om via Kungsör medan personbilar leddes om genom Kvicksund.

Först vid klockan 19.10 var båda körfälten öppna igen, då lämnade också polisen platsen.

Läs mer om dessa ämnen

Trafikolycka
annons

Mest delat denna vecka