Rälsbrott i Eskilstuna stoppade tågtrafiken

Eskilstuna/Hälleforsnäs

Vid lunchtid på onsdagen blev det stopp i tågtrafiken mellan Eskilstuna och Hälleforsnäs på grund av spårfel. Arbetet med att åtgärda felet drog ut på tiden och bussar sattes in innan spåret kunde användas igen sent på onsdagskvällen.

Det var vid övergången till kolonilottsområdet i Vilsta i Eskilstuna som rälsbrottet skedde. Vilstavägen fick stängas av vid tågöverfarten kring kolonilottsområdet medan rälsen lagades. Biltrafiken hänvisades istället till Stålforsbron och gång- och cykeltrafiken hänvisades till bron norr om Vilsta friluftsområde.

– Jag har inte exakta detaljer om omfattningen men rälsbrottet är alltså tillräckligt stort för att det inte ska kunna gå några tåg förbi där, sade Bengt Olsson, presskontakt på Trafikverket, på onsdagskvällen.

Rälsbrottet påverkade SJ:s regionaltåg mellan Sala och Linköping och tågtrafiken vid flera stationer berördes, bland annat Eskilstuna C, Sala, Dingtuna, Flen, Hälleforsnäs, Katrineholm C, Kolbäck, Norrköping C och Västerås C.

Enligt Trafikverkets första prognos skulle felet vara åtgärdat klockan 20.00 på onsdagskvällen. Men arbetet försenades och först efter klockan 22.00 kunde spåret användas igen. Under tiden ersatte bussar tågtrafiken.

Vilstavägen i Eskilstuna öppnades igen vid midnatt för trafik.

Läs mer om dessa ämnen

Tåg