Hosjö Open har varit en stor sommarfest i Malmköping. Men nu ser det ut som att turneringen läggs ner. Foto:

Sommarfesten i Malmköping riskerar att ställas in

Malmköping
annons

Sommarens stora beachvolleybollfest vid Hosjön är farligt nära att ställas in.

Inkorgen hos arrangörerna bakom beachvolleybollturneringen Hosjö Open har inte direkt översvämmats av anmälningar till årets evenemang. Tvärtom är de så få att turneringen ser ut att gå i graven.

— Att anmälningarna kommit in sent är inget ovanligt men så här skralt har det inte varit tidigare. I skrivande stund har vi tre herrlag anmälda, säger turneringens ordförande David Berggren, som är självkritisk.

— Vi har haft mindre tid på att marknadsföra oss än tidigare år, vi är i stort sett bara fyra som arrangerar det och mycket annat har kommit i vägen. Men med facit i hand kanske vi inte skulle ha dragit i gång maskineriet över huvud taget om vi inte haft tiden att lägga ner.

Sista anmälningsdag är nu på söndag den 2 juli och beachvolleybollsugna bokar på hemsidan hosjoopen.com.

— Det ska hända något anmärkningsvärt om den ska bli av. Vi har ingen exakt gräns för hur många lag som krävs men det är ganska mycket jobb att lägga ner och vi vill helst ha ett par grupper på både dam- och herrsidan. Annars känns det som en vanlig semesterdag och vi vill att det ska vara något extra, säger Berggren.

Turneringen, som skänker sitt finansiella överskott till ett välgörenhetsprojekt, startades 2005 och har som mest haft 40 deltagande lag och en stor after beach-fest med 700 besökande.

Men någon efterfest blir det inte i år då medarrangerande Dunkers IF inte har ett damlag i år och således för få volontärer. Framtiden för hela evenemanget balanserar på en slak lina.

— Det har varit ett väldigt uppskattat sommararrangemang, lite som en återvändarhelg. Men det är svårt att arrangera något ideellt, när vi efterlyst mer hjälp har vi inte fått det och bland sponsorerna har vi bara fått respons från en i år. Vi får det att gå runt ändå men det är roligare om det lokala näringslivet är med på tåget. På alla plan verkar det som folk inte är på tårna, men allra mest är det vi som inte haft tid att visa upp oss. Om den ska fortsätta över tid krävs fler ideella krafter som kanske tar över det. Vi kanske har gjort vårt, säger David Berggren.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

MalmköpingFritidsommar
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka