S-riksdagsledamot hoppar av i protest

Politik

Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Sara Karlsson lämnar nu sin riksdagsplats i protest mot partiledningens besked om skärpningar av migrationspolitiken.

En gräns har nåtts för vad jag kan företräda, skriver hon på Facebook.

Med dagens utspel "tar vi stora kliv mot det jag ser som en avgrund. Fortsatt urholkning av asylrätten. Avskaffad rätt till skola för barn - barn! - som inte har rådighet över sin situation. Och så idén om centrala ankomst- och avresecenter". "Det är en mycket obehaglig utveckling och det har gått så fort", skriver Sara Karlsson.

Hon avslutar med att konstatera att "nu är det valår och förväntningarna är att man bara ska hålla käften, bita ihop och knacka dörr. Det kan jag inte. Därför gör jag nu både mig och partiet en tjänst och lämnar mitt uppdrag som riksdagsledamot", skriver Sara Karlsson.

Hon är invald från Sörmlandslistan, men finns inte med på riksdagslistan för nästa mandatperiod.

TT har sökt Sara Karlsson, som meddelar i ett sms att hon inte vill kommentera ytterligare. Hon uppger att hon lämnar riksdagen omgående. Hon har suttit på ett riksdagsmandat från Sörmland. Hon har tidigare meddelat att hon inte kandiderar till riksdagen i höst.

Owe Nilsson/TT

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

RiksdagenSocialdemokraterna
Relaterat