Eskilstuna-Kurirens Eva Burman blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare också för Katrineholms-Kuriren. Foto:

Hillblom går när ny chefredaktör kommer

Sörmland

Jenny Hoflund-Bergvall har i dag utsetts till ny vd för Sörmlands media AB efter Jimmie Näslund. Samtidigt tar Eva Burman över rollen som chefredaktör och ansvarig utgivare för Katrineholms-Kuriren.

Under slutet av 2018 övertog NTM-koncernen Sörmlands media där Katrineholms-Kuriren ingår tillsammans med Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs tidning samt Södermanlands Nyheter. I samband med de nya ägarnas tillträde lämnade Jimmie Näslund tjänsten som vd. Hans efterträdare på vd-stolen blir Jenny Hoflund Bergvall. Hon är tidigare marknads- och försäljningschef på Sörmlands media.

Förändringarna i bolagets ledarskap stannar inte där. Eva Burman, chefredaktör och ansvarig utgivare för Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs tidning, får ett utökat uppdrag. NTM:s vilja är att hon också ska leda Katrineholms-Kuriren.

Det innebär att den nuvarande rollen som chefredaktör och ansvarig utgivare i Katrineholm försvinner. Marie Hillblom, KK:s chefredaktör sedan 2015, är därmed tvungen att sluta.

– Det känns förstås tråkigt eftersom jag älskar det här jobbet. Jag tycker att det är ett av de viktigaste och roligaste uppdragen man kan ha att vara med och påverka samhällsutvecklingen, kommenterar hon.

Marie Hillblom fortsätter:

– Eftersom nya ägaren nu sätter en organisation där min roll inte längre finns kvar blir detta den naturliga följden. Det accepterar jag. Jag tror på den nya ledningen som nu sjösätts.

Marie Hillbloms roll försvinner i den nya organisationen. Därmed är hon tvungen att sluta. "Det känns förstås tråkigt eftersom jag älskar det här jobbet", säger hon. Foto:

Hillblom hoppas vara fortsatt verksam inom journalistiken och mediebranschen.

– Och jag hoppas att mitt gäng på Katrineholms-Kuriren fortsätter att göra superviktig och angelägen lokal journalistik!

Sörmlands medias nya vd Jenny Hoflund Bergvall har arbetat med försäljning och privatmarknad i olika positioner i Sörmlands Media under många år.

– Jenny är en självklar ledare och hon har en mycket god förankring i företaget och i näringslivet i Sörmland. Det var självklart med en intern lösning när vi har en så god kraft inom företaget, säger Lennart Foss, styrelseordförande i Sörmlands media.

Jenny Hoflund Bergvall:

– Jag är fantastiskt glad, stolt och entusiastisk inför uppdraget att leda Sörmlands Media under NTM-flagg och tillsammans med ett oerhört kompetent gäng fortsätta affärsutveckla företaget för att säkerställa att den fria och oberoende journalistiken i Sörmland lever vidare, säger Jenny Hoflund Bergvall, som varit engagerad i frågor som rör journalistik och media sedan ungdomsåren.

I barndomshemmet diskuterades dagligen frågor om branschen, inte minst med hennes morfar, C-G Carlsson, som var Eskilstuna-Kurirens vd 1972–1991.

Jenny Hoflund Bergvall blir ny vd för Sörmlands media AB efter Jimmie Näslund.

– Jag brinner för det här och är i princip uppväxt med media, säger Jenny Hoflund Bergvall och förklarar att hon drivs av utmaningar och gillar att skapa resultat.

– Jag är fascinerad av människans kraft, det är en av anledningarna till att jag tackade ja till jobbet. Dessutom handlar arbetet på ett mediehus om att göra skillnad för människor och att värna demokratin.

Med NTM-koncernen i ryggen ser hon stora möjligheter till en fortsatt utveckling av både journalistiken och affärsmodellen.

– Vårt uppdrag är att förbli lokala och väldigt relevanta både i den journalistiska bevakningen liksom på affärssidan. Vi ska erbjuda attraktiva marknadsföringslösningar för företag i Sörmland. Både privat- och företagskunder ska få mer relevant innehåll och nytta och det kommer vi att ha ännu bättre möjligheter att erbjuda med hjälp av NTM.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

SörmlandsMediaMediaNäringsliv
Relaterat