Flensbo misstänkt för omfattande checkbedrägerier

Kuriren för 50 år sedan

I dag kan vi bjuda våra läsare två tidningar. Som bilaga till KK återfinns en tidning som kallas Nyhems-Kuriren. Tidningen har gjorts av lärare och elever från Nyhemsskolan i samarbete med Katrineholms-Kuriren och kommer naturligtvis att handla om Nyhemsdagen, varför, hur och när.

En Flensbo häktades på fredagsförmiddagen vid häradsrätten i Katrineholm, misstänkt för omfattande checkbedrägerier. På en bank i Flen öppnade han ett checkkonto och fick ut ett checkhäfte om 20 checkblanketter. Han satte dock aldrig in några pengar på kontot, men skrev ut de 20 checkarna på olika belopp. Han fortsatte sedan till en bank i Katrineholm, där han tog ut ett nytt checkhäfte. Även dessa checkar prånglade han ut. Enligt åklagaren har mannen skrivit ut checkar för minst 9.000 kronor. Bland annat har han köpt en bil, radioapparat m. m.

På torsdagen kom "Bamsefar" till Vingåker och stegade in hos fjärdeklassarna i Kyrkskolan, mött av jubel från såväl eleverna som folkskollärare Aina Sundin. Man hade med spänning sett fram emot besöket av "Bamsefar" – som annars heter Paul Waldenström, kapten på 73.000-tonnaren m/s Björn Ragne, fjärdeklassarnas adoptivfartyg.

Ett kastat servicekort från en bil avslöjade en studerande katrineholmare som nedskräpare i naturen. I slutet av mars anmäldes från Sjöholm i Östra Vingåker att man påträffat en mängd skräp, spritflaskor, matrester m. på markerna.

Kuriren för 25 år sedan

Hon är född skåning och har fortfarande kvar sitt ädla skånska tungomål. Men efter 45 år som Björkviksbo räknar hon Björkvik som sin hembygd. Som ordförande i hembygdsföreningen sysslar hon mycket med hembygdens historia och som ordförande i bygdekommittén är det nuet och framtidsfrågorna som upptar hennes intresse.

– Det är viktigt att säga ifrån och att inte bara anamma förslagen som kommer uppifrån, säger Agnes Wirengren.

Kuriren för 10 år sedan

Katrineholms kommun kommer snart att utvidgas med ytterligare ett bostadsområde – ett sjönära villaområde. Det är området mellan Trolldal och Jordvallstorp som det ska byggas uppemot 150 radhus och villor intill Djulösjön.

Årets företagare utsedd. Göran Winkler vid Låttra gård i Vingåkers kommun fick något av en glädjechock i går när han lurades till hotellet för att ha en lunchträff med näringslivssekreterare Mona Landin.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenKatrineholm100 årHistorianostalgi
Relaterat