42-åringens barn släppta – svärsonen häktad – för drunkningsmordet i Arboga

Eskilstuna/Västerås

En 25-årig man häktades vid Västmanlands tingsrätt vid 16.15-tiden. 25-åringen är den 42-åriga mordmisstänkta kvinnans svärson. Han är på sannolika skäl misstänkt för mord den 7 augusti 2015.

Vi rapporterade live från häktningsförhandlingen. Du kan läsa hela liverapporten längst ner i artikeln.

Åklagaren begärde 25-åringen häktad under fredagsförmiddagen. Mannen är pojkvän till den 42-åriga mordmisstänkta Eskilstunakvinnans dotter. Enligt häktningsframställan är han på sannolika skäl, den allvarligare misstankegraden, misstänkt för mord i Arboga i augusti 2015. Det var då som Eskilstunakvinnans 42-årige make drunknade under mystiska omständigheter vid familjens sommarhus.

Förutom den 42-åriga Eskilstunakvinnan själv och dotterns 25-årige pojkvän har även kvinnans dotter och son suttit anhållna misstänkta för att delaktighet i det misstänkta drunkningsmordet.

Vid lunchtid på fredagen fattade åklagare Johan Fahlander beslut om att släppa sonen. Senare under eftermiddagen, klockan 14.41, släpptes även den 42-åriga kvinnans dotter som suttit anhållen.

Vad kan du säga om den man som nu är frisläppt?

— Jag kan säga att misstankarna mot honom är försvagade. Men han är inte formellt avförd från utredningen, säger Johan Fahlander.

Únder eftermiddagen hölls sedan häktningsförhandling för 25-åringen. Där beslutade Västmanlands tingsrätt att den 25-årige mannen skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för mord.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

ArbogamordetKrim
Relaterat