Dött barn försvann från sjukhuset

Nyköping
annons

Ett föräldrapar har anmält att deras dödfödda barn försvunnit från Nyköpings lasarett.

Det var någon gång under sommaren som en kvinna födde fram ett dött barn på Nyköpings lasarett. Efter förlossningen ska barnet ha försvunnit. Nu utreder polis och åklagare händelsen.

– Barnet är borta, säger kriminalinspektör Henrik Hägglund.

Anmälan har kommit in via polisens centrala kontaktcenter och nådde polisens avdelning för grova brott under tisdagen. Uppgifterna runt den dramatiska händelsen är ännu ytterst begränsade.

– Det går inte att utläsa av anmälan när det här fruktansvärda har hänt. Det framgår inte vad syftet med anmälan är men barnet är försvunnet. Jag antar att föräldrarna kanske ville begrava barnet, säger Henrik Hägglund.

Föräldrarna bor i södra länsdelen. Av anmälan framgår att barnet dött i mammans mage. Det ska ha varit känt vid förlossningen. Barnet var äldre än 22 veckor.

Åklagare Michael Forsberg fick ärendet på tisdagseftermiddagen. Försvinnandet rubriceras inledningsvis som "brott mot griftefriden".

Inga förhör har ännu hunnit hållas. Polisen inväntar direktiv från åklagaren.

– Nyköpings lasarett får svara på frågor om det här. I nuläget kommer vi inte att göra något, säger Henrik Hägglund.

Anna Ackefors, medicinskt ansvarig läkare vid kvinnokliniken svarar via mejl att patientsäkerhetsenheten utreder händelsen. Utredningen är ännu inte klar.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Platser/NyköpingKatrineholmBarn
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka