Den nyblivna bruden var efterlyst

Kuriren för 50 år sedan

I torsdags vigdes två ungdomar i Vingåker. I lördags startade bröllopsresan. Men den blev inte lång. I Hallsberg fastnade paret i en polisspärr.

När polisen tittade närmare i polisunderrättelsen fann man att bruden var efterlyst... Hon hade varit på rymmen från en ungdomsvårdsskola i Uppland sedan augusti förra året.

Det förekommer fortfarande massmord på indianer i Brasilien trots regeringens skärpta uppmärksamhet och varningar, omtalar Riotidningen Journal do Brasil. Så sent som i december sköts indianer ut Nhambiquara-stammen ned med kulspruteeld i Vila Bela i staden i staten Mato Grosso, uppger en anställd vid den s. k. byrån för skydd av indianer för tidningen.

Furuliden kommer att besökas för första gången i år, när Katrineholms Blåsorkester går "Maj i by".

Det kan ha sina problem att ge sig ut på turné med en uppsättning av "Glada änkan", när ensemble och scenarbetare vant sig vid en viss scen. Och det gör man ju efter sju månaders oavbrutet spel. Just de problemen mötte Arbisteaterns duktiga teatergrupp när de på lördagen och söndagen bytte hemmascenen i Norrköping mot Cosmos i Katrineholm.

Det blev Gropptorp som segrade med en poäng till godo på tvåan Årdala-Forssa vid söndagens distriktsfinal i Nordisk Nutidsorientering för äldre juniorer, anordnad av CUF i samarbete med Vi Unga. Det segrande laget från Gropptorp: Yngve Wigervall, Lennart Wigervall, Jörgen Sundkvist och Kenneth Gustavsson.

Kuriren för 25 år sedan

Värmen slog nytt rekord under tisdagen. 27,5 grader uppmättes vid Valla Väder mot måndagens 24,7. Och högtrycket beräknas ligga kvar enligt SMHI.

Den mest olycksdrabbade arbetsplatsen i Katrineholmsområdet 1991 var Emab. Flest arbetssjukdomar i Sörmland samma år hade Ljungströmsgruppen i Vingåker. Det framgår av statistik från Arbetarskyddsstyrelsen.

Kuriren för 10 år sedan

Vidåkersskolan 50 år. Det ska vi fira, resonerade hundratals och åter hundratals gamla och nuvarande elever precis som gammal och nuvarande personal och så en hel del andra som inte ville undgå firandet de heller. I mångt och mycket blev halvsekeljubileet en hemvändardag.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenKatrineholm100 årHistorianostalgi
Relaterat