Ett 20-tal skott ska ha avlossats mot polismannens bostad. Foto:

31-årig Eskilstunabo anhållen för mordförsök på polis

Eskilstuna

En 31-årig man greps tidigt på måndagsmorgonen, misstänkt för skotten mot en polismans privatbostad i Västerås tidigare i höstas. 31-åringen greps i Eskilstuna och misstänks för mordförsök.

— Jag har nu fattat beslut om att anhålla honom. Han kommer att höras ytterligare under dagen och brottsrubriceringen är försök till mord, säger kammaråklagare Birgitta Fernlund

Det var Vestmanlands läns tidning, VLT som först uppmärksammade att en ny person gripits som misstänkt i utredningen.

Natten mellan den 27-28 oktober avlossades flera skott mot ytterdörren på den Västeråsvilla där polismannen bor med sin familj. En 21-årig man från Västerås greps kort därefter skäligen misstänkt för mordförsök.

På måndag morgon greps ytterligare en person, en 31-årig man från Eskilstuna, misstänkt för skjutningen.

— Utredningen är i ett mycket känsligt läge just nu och jag kan inte ge mer information, säger kommissarie Johan Håvedal vid polisen i Västmanland till vlt.se.

31-åringen är samma person som var misstänkt för att ha varit inblandad i mordförsöket på en man i Eskilstuna som hittades skjuten vid Mc Donalds förra våren. Han greps tillsammans med en 34-årig man som åtalades för mordförsök men sedan frikändes av tingsrätten i Eskilstuna.

31-åringen släpptes efter förhör och åtalades aldrig för skjutningen vid Mc Donalds i Eskilstuna, men är alltså nu gripen misstänkt för mordförsök på polismannen.

Han är tidigare dömd för rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Advokat Peter Eklund har utsetts som offentlig försvarare till 31-åringen.

— Jag har inte hunnit tala med min klient ännu och vet inte vad han har för inställning till detta. Han ska förhöras ytterligare under dagen, säger Peter Eklund.

21-åringen som greps i höstas är försatt på fri fot men kvarstår som misstänkt i utredningen, enligt åklagaren.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaVästeråsKrimpolis
Relaterat