Landstingsstyrelsens ordförande, Monica Johansson (S), tycker Majvor Gyllhamn (M) gick för långt i sin insändare om akuten på Mälarsjukhuset. Foto: Anders Nilsson.

Replik: Gyllhamn borde be om ursäkt

Replik

Det här är en replik. Repliken är en text där man ges möjlighet att bemöta information i en tidigare ledare, debattartikel eller insändare. Läs mer: Så jobbar Katrineholms-Kuriren med journalistik.

Jag blev ledsen när jag den 18 april läste moderaten Majvor Gyllhamn insändare om akuten på Mälarsjukhuset. Att hon hoppar på mig för att ta politiska poänger det kan jag ta. Det är ju trots allt valår. Men att hon sedan lyfter fram en av våra medarbetare och att vi tillsammans saknar ”empatin för personer som är i behov av akut sjukvård” och att vi inte har ”patienten i centrum” då passerar hon en gräns.

Jag har aldrig diskuterat min syn på personcentrerad vård med Gyllhamn. Däremot har jag haft långa samtal med Magnus Leivik som är hennes gruppledare i Landstinget. Hon får gärna fråga honom om han tycker att jag saknar empati och inte anser att patienten ska vara i fokus.

Som välinsatt politiker borde dessutom Gyllhamn veta att man som intervjuad svarar på journalistens frågor och att det sedan är denne som skriver artikeln. Allt som sägs i en intervju kommer inte heller med i artikeln.

Jag kan väl inte förvänta mig att hon ber mig om ursäkt. Men jag tycker i alla fall att det är på sin plats att hon ber vår medarbetare om det.

Monica Johansson (S)

landstingsstyrelsens ordförande

Läs mer om dessa ämnen

Landstinget SörmlandReplik