En stor grupp moderater står bakom Charlotte Prennfors

Oppositionsrådet Charlotte Prennfors (M) får stöd från partikamrater i en replik till ledarsidan.

Oppositionsrådet Charlotte Prennfors (M) får stöd från partikamrater i en replik till ledarsidan.

Foto: Stina Järperud

Replik2022-01-20 16:26
Det här är en replik. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vilken bild vill Katrineholms-Kuriren måla upp? Den frågan är det nog många Moderater som frågar sig efter att ha läst ledaren 20/1. Efter att två medlemmar valt att lämna Moderaterna har Kuriren valt att måla upp en bild av ett massavhopp. Verkligheten tyder dock på något annat. Moderaternas medlemssiffror i Vingåker ökar för varje månad och det politiska engagemanget i Moderaterna lokalt är större än på många år.

Till skillnad mot den bild Kurirens ledarredaktion försöker måla upp har Moderaterna i Vingåker lyfts av Charlotte Prennfors intåg i lokalföreningen. När Charlotte kom till Vingåker 2015 hade Moderaterna i Vingåker ett 20-tal medlemmar. I skrivande stund är medlemmarna närmare 70 till antalet varav närmare 20 har tillkommit under just den period som Kuriren nu försöker måla upp som en krisperiod för Moderaterna. 

Charlotte Prennfors ledde Moderaterna i Vingåker till ett toppenval 2018 och fick flest personkryss av alla politiker i Vingåker. Att Moderaterna i Vingåker dessutom ökade mest av alla partier i Vingåker jämfört med valet innan talar sitt tydliga språk. Charlotte Prennfors har lyft Moderaterna i Vingåker och har ett stort stöd i sitt parti.

Det Katrineholms-Kuriren inte lyfter fram är alla de som är nöjda med Charlotte Prennfors ledarskap och politiska arbete. Tillströmningen av medlemmar, alla de politiska förslag Moderaterna lagt fram som i olika omfattning faktiskt fått genomslag i Vingåker och hur invånarna tycks vara nöjda med Charlotte Prennfors insats. 

Det finns en stor grupp moderater som står bakom Charlotte och ser det stora arbete hon dagligen lägger ner för att förbättra för Vingåkersborna. Till skillnad från Kurirens ledarredaktion tror Moderaterna att det finns bättre sätt att bedriva effektiv lokalpolitik än att räkna debattartiklar. Exempelvis är Moderaterna det parti i Vingåker som lämnat in flest motioner till kommunfullmäktige under mandatperioden.

Vi hoppas att de som läser Katrineholmskuriren ställer sig samma fråga som vi: vilken bild vill tidningen måla upp? 

Pierre Szabó
Ordförande Moderaterna Vingåker

Fredrik Andersson, Jim Lindström, Roger Larsson, Sandra Szabó, Mathias Karlsson, Anna Lejon, Tommy Bengtsson, Peter Persson, Kent Rosenberg, Johan Lind, Maria Szabó, Anders Larsson