Yrkesskolan i Katrineholm höll terminsavslutning i Folkets Hus

Kuriren för 50 år sedan

Ett nytt grepp på marknadsföringssidan har under tre dagar och med avslutning på fredagen provats av Elektro-Standard i Katrineholm. Man har nämligen inbjudit försäljare från olika grossistfirmor till en kurs på Stora Djulö, där man lärt ut kännedom om företagets produkter, vidareutveckling inom försäljningen, nya installationsbestämmelser inom elvärmetekniken samt framtidsutveckling inom samma ämnesområde.

Det blev mycket folk hela dagen hemma hos Jakob Perman på Drottninggatan 8 i Katrineholm – men det var väl fullt i sin ordning den dag då denne kände katrineholmare fyllde 75 år. Det började redan på morgonen, då Barnens Dagsföreningen i Katrineholm uppvaktade genom Ragnar Leiker med blommor och ett inramat foto från Permans första BD-agerande.

Yrkesskolan i Katrineholm höll terminsavslutning i Folkets Hus bespisningslokal i går. Cirka 400 elever var med när rektor Lennart Brihall hälsade välkommen och gav en återblick på terminen samt önskade lycka till åt de 50-talet elever som färdigutbildats.

Nu är det bara ett lag i allsvenska bandyn som inte har förlorat någon poäng – KSK. Men det går fortfarande långt ifrån friktionsfritt.

Kuriren för 25 år sedan

Martin Eriksson i Vingåker har levt sitt liv som skogsman, yrkesjägare och målare. Nu är han 86 år och har gjort vad många drömmer om men få förverkligar. Han har skrivit sina memoarer.

– Jag har tänkt på det i många år, säger Martin. Jag tycker jag har varit med om så mycket, som jag borde berätta.

Nu är boken färdig. Martin är både glad och stolt bokdebutant.

Den ökade orderingången på Scania-Bussar fortsätter. I dagarna har Katrineholms-företaget fått en ny stororder.

Kuriren för 10 år sedan

Det är fem dagar över tiden. Ändå finns det folk som lägger sina kort på röd låda, sätter sitt hopp till högre makter och tror att julkorten ska komma fram i tid. KK har hälsat på hos de högre makterna, på Starrvägen i Katrineholm. Där sorteras julkort till bland annat Hjälmsjögatan, Åsgatan – och gammelmormor i himmelen.

Pilen i körbanan pekar rakt fram. Men rakt fram innebär plötsligt tvärstopp. Under fredagskvällen körde många bilister sönder sina däck på Vingåkersvägen i Katrineholm när de brakade rakt upp på en halvfärdig refug.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat