Vingåkersfru belönad med elitmärke

Kuriren för 50 år sedan

20 mil på lika många dagar har Vingåkersfrun Dagny Andersson avverkat i skidspåret i vinter. Kuriren berättade i lördags om hennes framfart i "Snöstjärnespåret". De 20 avverkade milen berättigar henne till den så kallade lilla stjärnan, ett elitmärke i 18 karats guld. Notabelt i sammanhanget är att skidorna hon far fram på har "hängt med" ända sedan skolåren. De har varit så bra så det finns ingen anledning att köpa nya, menar Dagny Andersson.

— Det som hände i Grekland kan mycket väl hända i andra länder. Om inte människorna är vakna kan den reaktionära smittan gripa kring sig, sade Arbetarekommunens ordförande Tore Ståhlberg i sitt inledningsanförande vid Greklandsaftonen till stöd för den grekiska demokratin på tisdagskvällen. Mötet som hölls i Folkets hus, var anordnat av ABF, Arbetarekommunen, FCO och Kvinnoklubben.

Det drogs not på Hjälmaren i går förmiddag. På äkta 1800-talsvis. Fyra Julitafiskare återupplivade den gamla traditionen på Hjälmaren, strax utanför Tåckenön. Det skedde på beställning av Skansen, som ville föreviga fiske med isnot åt eftervärlden.

Cementgjuteriet bygger ut. Nyanställningar aktuella.

KFUM och KFUK i Katrineholm gick på tisdagskvällen samman i en förening. Det skedde i ett gemensamt årsmöte. Samgåendet är ett led i riksförbundets beslut om samgående på riks-, distrikts- och lokalplanet. Den nya styrelsen i KFUM/KFUK: Ann-Marie Nilsson, Maria Hellkvist, Dagmar Lindelöf, Helge Hellkvist, Josef Lindell, Göran Molander och Leif Skagerström.

Kuriren för 25 år sedan

Antalet personer som saknar fotfäste på sörmländska arbetsmarknaden fortsätter att öka i betydande omfattning. Totalt saknar drygt 19 500 personer eller 12,2 procent av sörmlänningarna fast förankring på arbetsmarknaden.

Värst utsatta kommuner i länet är Flen, Vingåker, Oxelösund och Eskilstuna.

Kuriren för 10 år sedan

Ishockey: KH jagade första platsen i kvalserien. Hemmalaget gjorde sitt när Kista kördes över med 9-1 (2-0). Detta räckte dock inte till seger då Bromma Bombers vann sin match mot Norsborg med 5-1.

Trots att avancemanget ännu ej är klart så bjöd KH-ordföranden Jim Lautakoski på den utlovade kalsonguppvisningen för den kvarvarande publiken till stort jubel.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenKatrineholm100 årHistorianostalgi
Relaterat