Var tredje svensk lägenhet saknar badrum eller dusch

Kuriren för 100 år sedan

Teknis-Biografen har teknisterna döpt sin biograf, som skall ge dem pengar till studieresan, till. Det är praktiska skolans gymnastiksal som nu får ännu ett ändamål att fylla, nämligen biografsalongens. Omkring 250 sittplatser med ryggstöd väntar nu att tre dagar i veckan bli besatta med folk som komma att bjudas bra filmer, framvevade ur en god apparat. Musik utföres under föreställningarna av en 10-mansorkester under kandidat Lindblads ledning och under pausen kommer kand. L. att sjunga. Det blir tydligen god valuta för pengarna. Första föreställningen går i kväll. Programmet innehåller en film som heter Svarta vargen.

Kvinnorna och politiken. Inom Katrineholms moderata valmansförening har bildats en kvinnlig organisationskommitté bestående av fruarna Tora Weckman, Bertha Dahlström, Ebba Ekecrantz, Ebba Blom, Judith af Forselles, och fru Hallberg samt fröknarna Matilda Sjöström, Agnes Erikson, Alice Beckman och Anna Malmström.

Även inom frisinnade kommunalföreningen har framförts tanken på en dylik organisation och vi taga för givet att den också kommer att förverkligas.

Byggnadsarbetaren Frans Skog var i onsdags eftermiddag sysselsatt med sågning vid en elektrisk kapsåg. En kvist av träet slog härvid först mot klingan och sedan mot vänstra ögat, som spräcktes. Den så svårt skadade har måst söka vård av specialist i Stockholm.

Kuriren för 50 år sedan

En Vingåkersbo, överingenjör Lennart Andåker, har skrivit till kommunikationsdepartementet och lagt fram en del radikala förslag, som skulle få folk att i större grad utnyttja Statens Järnvägar både i fråga om persontrafik och för fraktgods. Men då måste SJ släppa lönsamhetsprincipen, bli mer serviceinriktat.

Var tredje svensk lägenhet saknar badrum eller dusch.

Två systrar, båda anställda på Karsudden i Katrineholm, vann den tävling som Oppundabanken arrangerade som ett led i Sparbanksveckan i höstas. Det betyder att var och en av de båda systrarna får resa till valfritt mål för 500 kronor. Systrarna heter Margareta Dahlin och Anita Larsson.

Basen för sportlovsprogrammet i Vingåker, Arne Johansson, är nöjd med skolungdomens intresse i år:

– Ja, deltagarantalet är avsevärt större i år än exempelvis i fjol! Toppen var förstås skidresan till Ånnaboda i Närke, då över 200 var med.

På fredagen fortsatte programmet bl. a. med simundervisning i Simhallsbadet, där ett 30-tal deltog. Vidare förekom tennis i Sporthallen och bordtennis i Vingåkers Folkpark.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat