"Tycker ni något är åt helsike så ring mig direkt"

Kuriren för 50 år sedan

Alla anställda vid Försvarets Fabriksverk – alltså även vid "krutfabriken" i Vingåker – har fått besked från sin högste chef, generaldirektör Gunnar Svärd:

– Tycker ni något är åt helsike så ring mig direkt!

Uppmaningen till de anställda återfinns i en artikel i tidskriften Statsanställd. Beskedet kommer som svar på den kritik FFV:s ledning fått för bristande information till sina anställda.

– Våra 8.300 anställda skall inte regeras, de skall i stället medverka i underlaget för besluten, skriver Gunnar Svärd. Det måste bli ett slut på att folk går omkring på verkstadsgolvet och känner sig underdåniga, deklarerar han.

Vuxenskolan i Björkvik är en verkligt aktiv och framåt bildningsorganisation. Man har nära nog fått hela bygdens befolkning i studietankar. Inte mindre än 21 (!) olika cirklar upptas på höstprogrammet.

ANNONS: Glöm ej julmarknaden i Lövängen, Nävertorp på söndag den 24 november kl. 13.00. Syföreningen Handarbetets vänner

Kuriren för 25 år sedan

En ultramodern lagård med plats för 120 kor och där besökare från åskådarplats ska kunna se hur modern djurskötsel går till, byggs just nu på Julita gård. Det blir en lagård i Astrid Lindgrens anda, där korna ska gå i lösdrift och på sommaren släppas ut i hagarna utanför.

Sveriges första teoretiska och praktiska grundskola i småföretagande pågår för närvarande vid Fiskeboda kursgård med 20 arbetslösa kvinnor.

Årets "30-åringar" på Ericsson i Katrineholm är 23 till antalet. Snart åker hela gänget till Stockholm på guldmedaljfest.

Kuriren för 10 år sedan

Under lördagen samlade socialdemokraternas jämställdhetstalesman Claes Borgström och s-kvinnornas förbundsordförande Nalin Pekgul till torgmöte i Katrineholm. Bland annat lyfte de fram att kvinnor inte ska behöva välja mellan barn och arbete.

Ett led i Katrineholms kommuns och polisens samarbetsavtal är att arbeta för säkrare mopedtrafik. I fredags hölls ett upptaktsmöte.

Vi känner Mats Frisell som sångare och underhållare i coverbandet Polysong och svenskalärare. På onsdag tar han ett nytt steg i karriären, som låtskrivare till en musikal.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat