Två pojkar i sexårsåldern skadades vid en trafikolycka i Vingåker

Kuriren för 50 år sedan

Två pojkar i sexårsåldern skadades, varav en allvarligt, vid en trafikolycka i Vingåker på tisdagseftermiddagen. Tillståndet för den ene, Mikael Ögren, är allvarligt, och han har överförts till Karolinska sjukhuset. Kamraten Bernt Eriksson ådrog sig en armskada och har fått återvända hem. En syster till en av pojkarna kom strax efter olyckan till platsen. När hon såg de skadade blev hon chockad och fick följa med ambulansen till Kullbergska sjukhuset i Katrineholm.

I morgon fyller den man som kanske har sett mest filmer i landet 70 år, Åke Malmberg, biografdirektör. Sedan 1932 boende i Stockholm. Åke Malmberg är välkänd av den gamla stammen katrineholmare. Född och uppväxt i "Änglahuset" – Drottninggatan 9 – som byggdes av fadern, byggmästaren Emil Malmberg. Fastigheten är än i dag i bröderna Åkes och Emils (sex år yngre) ägo.

Direktör Malmberg har sysslat med film och fastigheter i hela sitt liv. Det började 1924 med den nu saligt insomnade biografen Röda Kvarn. Fortsatte 1928 med Palladium och elva år senare med Grand. Grand-huset byggde för övrigt bröderna själva. Grunden var lagd och så småningom bildades AB Stjärnbiografer (1935) och Biograf AB Lima.

Den nyinköpta Steinway-konsertflygeln i Stenhammarskolans aula i Flen invigs av Bengt Hallberg vid en populärkonsert på söndag.

Golda Meir fick på tisdagen formellt uppdraget att bilda ny israelisk regering.

Kuriren för 25 år sedan

För en månad sedan beslutade Lövåsen marknads arrangörer att ställa in årets marknad. Men efter att ha tagit del av ett intern faxmeddelande från Katrineholms köpmannaförening fick de förnyade krafter. Och nu planerar de att lägga till en dag och köra i gång redan fredagen den 6 maj. Kanske med ett öltält och disko som extra krydda.

Cirka 2 000 kvadratmeter golvyta på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm stod under vatten natten till fredagen. Räddningstjänsten fick larm klockan 23.30 och hade läget under kontroll först när klockan var 03.15. Då hade man lyckats få bort det mesta av vattnet. En läckande ventil var orsaken till översvämningen.

Kuriren för 10 år sedan

Den unge pianisten Luis Haraldsson från Katrineholm står inför en stor utmaning som artist. Med premiär den 28 mars i Skänninge ska han gestalta Benny Andersson i musikalen Cadillac – den sanna historien om Hepstars.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat