Telearbetarens liv stod inte att rädda

Kuriren för 50 år sedan

Nu ska handeln med kioskvaror i bensinstationer och tobaksaffärer begränsas. Hälsovårdsnämnden i Katrineholm har beslutat att: bensinstationernas varusortiment ska begränsas till vacuumförpackade eller värmeförslutna konfektyrer och att glass, choklad och frukt inte får förekomma; tobaksaffärer och andra med försäljning av oförpackade konfektyrer, kex, frukt och glass ska jämställas med livsmedelslokaler och godkännas av hälsovårdsnämnden och godkännas för avsett ändamål.

Bakom beslutet ligger bl. a. ett uttalande av länsveterinären, som utan förbehåll uttalat sig för de nämnda restriktionerna. Han påpekar att försäljning av sådana varor ökat så att restriktioner blivit nödvändiga eftersom sorteringen blivit alltför riklig och omfattar mindre lämpliga varor.

Ett stag till en sex meter hög telefonstolpe lossnade. Stolpen började svaja. 25-årige telearbetaren Lars-Erik Svensson, Norrköping, hann aldrig hoppa. Han följde med stolpen i fallet och fick den över sig. Den skadade telearbetaren fördes till Norrköpings lasarett, där läkarna opererade honom i fem timmar. Men livet stod inte att rädda. 25-åringen avled av sina svåra inre skador. Olyckan inträffade vid Bremyre på torsdagen. Televerket är sysselsatt med att flytta telestolpar utmed vägen Simonstorp–Rejmyre, som håller på att breddas.

Adelsmötet i Stockholm avslog på torsdagen byråchef Erland von Hofstens motion om adelskapets upphävande i Sverige.

Kuriren för 25 år sedan

Katrineholm fick en ny världsmästare i går i finska Björnborg. Stefan Andersson, 16 år, var namnet.

KSK-aren Stefan bidrog starkt till den svenska segern i pojk-VM i bandy och blev målskytt i VM-finalen mot Ryssland, som Sverige vann med 5-2.

Årets upplaga av Dygnet runt i innebandy hade lockat rekordmånga lag – hela 172 stycken kom till start. Det betyder att cirka 1 000 spelare trängdes med de mellan 3 000 och 4 000 åskådarna som följde de 500 matcherna.

Kuriren för 10 år sedan

I samband med Melodifestivalens final i kväll lanseras Stora schlagerboken – bakom kulisserna. För fotomaterialet i boken står trebarnsmamman Jessica Öberg från Katrineholm som under året som gått har fått göra en resa genom Melodifestivalens magiska värld.

— Senaste månaderna har jag jobbat dygnet runt, men det är värt allt slit!

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenKatrineholm100 årHistorianostalgi
Relaterat