Sune Gustavsson. Foto: Roger Culmsee

Sune Gustavsson

Dödsfall

Sune Gustavsson, Vingåker, har efter en tids sjukdom avlidit 84 år gammal. Han var en motionär av stora mått och älskade att dansa.

Sune Gustavsson var född på Vikbolandet. Föräldrarna var från början statare. De flyttade till Vingåker och arrenderade då en gård där, vidare till Östra Vingåker, och sedan till en gård i Skedevi. Sune Gustavsson gick i Oppsala skola i Vingåker. 13 år gammal började han jobba i skogen.

Redan som barn och ung var Sune Gustavsson en lovande löpare, men hade inte möjlighet att satsa på idrotten eftersom han måste hjälpa till på föräldrarnas gård.

Arbetslivet fortsatte med jobb på Spisbrödsfabriken i Vingåker och SKF i Katrineholm. Han arbetade också ett antal år i kalkbrottet i Forsby. Han återvände till gjuteriet på SKF och jobbade kvar där till sin pensionering.

1978, då Sune Gustavsson var 45 år, bestämde han sig för att börja motionera. Listan på vad han genomfört är lång. Han åkte 19 Vasalopp, sprang New York och Aten maraton, gjorde en svensk klassiker, cyklade ett antal Vätternrundor och andra cykellopp i Norge och Danmark.

Han var också fotbolls- och bandytränare och lagledare i Österåkers IS.

Hans stora intresse var dans. Han var med och startade dansklubben Rock you 2 i Katrineholm, och var bugglärare. Sune Gustavsson spelade även bowling och boule. Han var också mycket engagerad i Folkets park i Vingåker. På senare år startade han tillsammans med hustrun Eva Olsson motionsdans på måndagar.

Sune Gustavsson älskade att vara i solen, och han och hustrun gjorde många resor till varma länder. En helg i månaden tog de hand om barn som behövde byta miljö.

— Han var en trevlig, omtänksam person och ställde upp för den som behövde, säger Eva Olsson.

Närmast anhöriga är hustrun Eva, barnen Kjell, Annette och Mariette, barnbarn och barnbarnsbarn.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmVingåkerDans Dödsfall
Relaterat