Sportfisk ska inplanteras i Yngaren

Kuriren för 50 år sedan

Kunden: Hej, jag skulle vilja ha en 37:a Grönstedt, trestjärnig.

Expediten: Kan jag få se din legitimation.

Kunden: Men du är ju min brorsa!

Expediten: Det hjälps inte. Ingen legitimation – ingen sprit.

Om brodern fick någon sprit förtäljer inte historien, men konversationen vid Systembolagets disk kan tas som ett exempel på den legitimationspolitik som tillämpas vid "bolaget". Begär expediten legitimation måste man ovillkorligen visa upp något slags identitetsstyrkande försett med fotografi.

Laxöring ska inplanteras i Yngaren intill fallet vid Broby, beslutade Yngaren-Mäskarens Fiskevårdsförening vid sitt årsmöte. Man har valt tvåsomrig laxöring, som är mer stationär än regnbågslaxen och samma goda sportfisk, men som växer långsammare och blir äldre.

Thinnersniffning ligger tydligen bakom ett dödsfall i värmländska Björneborg på fredagskvällen. Jan Knoblauh, 16 år, Björneborg, avled sedan han troligen tillsammans med en kamrat sniffat tri eller thinner.

Posttiderna i Odensbacken debatterades vid Askers kommunalfullmäktiges senaste sammanträde. Kommunalnämnden har skrivit till postmästaren för att få utökade posttider. I ett svar nämnden erhållit framhålls det att kommunens synpunkter ska beaktas i möjligaste mån. Senare har man fått veta att posttiderna skall ses över vid samtliga postkontor i hela landet. På Vinön reagerar befolkningen mot att posttiderna förkortas med en timme.

Kuriren för 25 år sedan

Makarna Marita och Olov Ahlstedt på Barksäters gård utanför Katrineholm var de första i Sörmland att öppna gårdsbutik. I dag, åtta år senare, har Ahlstedt fått flera efterföljare och fler kommer.

— Den här kursen har gett mig så mycket impulser att de planer vi har på gårdsbutik kanske kan bli verklighet. Vi behöver i alla fall ett alternativ till jordbruket, säger Britt Haglund på Väla gård i Valla som var en av 19 deltagare i kursen i småskalig livsmedelsförädling.

Kuriren för 10 år sedan

I går blev det klart – 43-årige Roger "Gubben" Carlsson tar tränaransvaret i KVBS.

I klubbrummet på Backavallen fick han träffa hela organisationen kring laget.

— Jag är imponerad över det upplägg som klubben presenterat för mig, sa Carlsson som valde bort att bli tränare för elitserielaget Motala.

— Jag tror att vi kan nå slutmålet om elitseriekval år 2010.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenKatrineholm100 årHistorianostalgi
Relaterat