SKF får byggnadslov för överbyggnad till sandberedningen

Kuriren för 50 år sedan

Katrineholms-Kurirens 14:e Guldklocka skall delas ut – utmärkelsen till Katrineholms främste idrottsman under prestationsåret 1968. Tre kandidater är utsedda. De bägge Ceres-cyklisterna Tord Filipsson, 18, Conny Johansson, 18, och bandyspelaren i KSK Hasse Carpman, 24.

Byggnadsnämnden i Katrineholm har beviljat SKF byggnadslov för en överbyggnad till sandberedningen i gjuteriets sjätte skepp. Den tänkta överbyggnaden strider visserligen mot stadsplanens bestämmelser om största höjd på byggnader, men byggnadsnämnden beviljade dispens från denna bestämmelse.

Ett nytt ansikte i TV-rutan är June Carlsson, 23, med grågröna ögon. Kanske en anledning att skaffa färg-TV? Hon skall läsa nyheter två kvällar i stöten.

Landstingsdirektör avgår efter schism. Pension vid 45 år!

Det verkar som om det är dags för en ny tjurjakt i Julita. Tre ungtjurar tros nämligen ha tagit sig över Hjälmaren och landstigit någonstans mellan Fiskeboda och Hjälmaresund, sedan de rymt ur en fålla hos lantbrukare Henry Tyrfors i Tyringe, Arboga.

Kuriren för 25 år sedan

Villabranden i Vännevad på söndagen hör till de bränder som inte borde ha kunnat inträffa. När mamman i huset upptäckte rök från TV:n gjorde hon precis som man ska göra. Hon drog ur kontakten. Hon tog en matta och försökte kväva elden. Till slut försökte hon till och med lyfta ut TV:n men den var för tung. Därefter återstod bara att rädda sig själv och familjens barn ut ur huset.

På 15 minuter var hela huset rökfyllt och när brandkåren anlände hade elden redan brutit igenom taket. I dag återstår bara en sotig vägg och en rykande kolhög av det nästan nybyggda huset.

Kuriren för 10 år sedan

När Lisbeth Pettersson i Sparreholm skulle äta sitt frukostägg på nyårsafton hittade hon ett litet ägg med skal i det stora ägget.

Ingen Vingåkersbo har tagit hjälp av mansmottagningen i Katrineholm trots att mottagningen vänder sig till hela KFV-regionen.

De kroatiska bebisar som föddes under årets första timme välkomnades med ett engångsbelopp på cirka 10 000 kronor av regeringen. Familjeminister Jadranka Kosor säger att det är en symbolisk gest för att understryka regeringens ambition att höja födelsetalen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat