Sex ampuller med radioaktivt ämne stulna

Kuriren för 50 år sedan

– Det har redan nu märkts en påtaglig förbättring för vårt företag sedan investeringsavgiften slopades den 1 oktober, säger Gropptorps Marmor AB:s nya direktör Staffan Anger.

Hjälpbehovet är i år större än tidigare, konstaterades det då sällskapet Flens Jultomtar under helgen höll sitt årsmöte. Genom sällskapets försorg beklädes varje jul ett antal barn, och vid en undersökning som gjorts inför den stundande julen har man funnit ett ökat behov av hjälp.

I lördagens radioprogram Sånt händer i arbetslivet förekom ett inslag från Hälleforsnäs, som rörde demokratin på arbetsplatsen, arbetarnas medinflytande och medbestämmanderätt. Det var redaktör Sven Jerstedt som samtalade med bruksdisponent Hans Rudberg, Metalls ordf. på platsen, hr. Hjalmar Ericsson och Järnförädlings arbetsstudiechef, ingenjör Gunnar Imer.

Sex ampuller med radioaktivt ämne stals på Norrköpings järnvägsstation i måndags kväll. Försändelsen kom från AB Atomenergi i Studsvik och skulle skickas till Köpenhamn. Polisen misstänker att två pojkar i ålder 15-17 år ligger bakom stölden, som troligen iscensattes vid omlastning vid järnvägsstationen.

Kuriren för 25 år sedan

Hyresgästerna hos kommunägda KFAB får från årsskiftet hyran höjd med 27 kr per kvadratmeter. Kallhyran höjs 20 kr och bränsletillägget med sju kronor. Genomsnittslägenheten på 70 kvadratmeter blir 160 kr dyrare i månaden och kommer att kosta 3 634 i hyra.

Det är ganska exakt 25 år sedan en av Katrineholms mest gyllene idrottsepoker inleddes. I december 1968 började KSK:s bandylag marschen mot Söderstadion och klubbens första SM-guld. En fantastisk bandyvinter väl värd att minnas.

Kuriren för 10 år sedan

På lördag är det premiärdags för nya konsertarrangörsföreningen Blow your speakers i Katrineholm och Vingåker som består av ungdomar från trakten. För att visa att man finns bjuder Blow your speakers i samarbete med Studiefrämjandet på en gratis metal-gala i Gamla Palladium med band som Odius, Disgraceful Holler, Dead Victims och Degradead.

Efter företagsetableringarna på köpcentrum Lövåsen har handeln i Katrineholms centrum haft ett svårt läge. Men i går kom beskedet att Hennes & Mauritz öppnar butik i Kvarnengallerian nästa höst.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årIndustrihistorianostalgi
Relaterat