Samhällsbornas petition ger bättre tågförbindelser för Vingåker

Kuriren för 100 år sedan

Bättre tågförbindelser från Vingåker omedelbarligen i det järnvägsstyrelsen bifallit en av samhällsbor inlämnad petition att godståget 1,006 må stanna i Vingåker för resandes av- och påstigning.

Lägenheten Vidå i Flens socken har av fröken Elsa Maria Andersson, Stockholm, sålts till hrr Stenberg och Forsell, Flen. Tillträde den 1 april 1919. Köpet är förmedlat genom Gissléus egendomsagentur, Flen.

19,000 namn under Ellen Keys vädjan. Namninsamlingen med anslutning till Ellen Keys vädjan för Tyskland omfattar 19,000 namn. Vädjan kommer att utsändas en av de närmasted dagarna.

Södermanlands länsmuseums samling av sörmländska stenåldersfynd, som torde vara landets rikaste, har erhållit en vacker ökning genom en av professor Astley Levin skänkt samling på 150 stenyxor, huvudsaklingen från Floda.

En deputation från vänstersocialistiska partiet har på onsdagen uppvaktat civilministern för att inför honom förelägga bevis beträffande den av partiet påstådda brevcensuren. Civilministern lovade att vidtaga en undersökning.

Kuriren för 50 år sedan

AB Ljungströms Konfektionsfabrik har nu centraliserat sina olika fabriker i Vingåker till en anläggning och i samband härmed infört ett nytt system i tillverkningen. Vingåkersfabriken torde därmed vara kanske den modernaste i sitt slag. På torsdagen hade företaget inbjudit Vingåkers Rotaryklubb att bese anläggningen, där den högrationaliserade tillverkningen och det högt uppdrivna tempot imponerade. Direktör Valter Ljungström informerade om företaget, som startade 1925. I dag omfattar koncernen 800 anställda, varav vid fabriken i Vingåker hälften.

ANNONS; Äntligen! På lördag händer det som alla snackat om. Bagarstugans pub öppnar på Drottninggatan 4 kl. 18.00. Mys bort några timmar tillsammans med trubadurerna Peder Palmcrantz lördag Claes Möllberg söndag

Flensflickor gör en egen tidning. Flen har begåvats med en ny tidning. Den heter Vecko-Bladet och kommer att begå sin premiär om lördag. Nu behöver inte de stora drakarna känna någon oro. Vecko-Bladet är en liten tidning som i första hand kommer att distribueras till vänner och bekanta inom redaktionsledningen. Redaktionen består av tre elvaåriga flickor: Mona Andersson, Inge-Marie Andersson och Gunilla Karlsson.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat