Rekordfräck stöld i Vingåker

Kuriren för 50 år sedan

En rekordfräck stöld förövades vid 12.30-tiden på söndagen på byggnadsplatsen vid Sävstaholmsområdet i Vingåker. Utan några som helst försök att dölja sig lastade tjuvarna in fem fönsterbänkar av marmor i en personbil och försvann från platsen.

Oljan i Bie 20 meter under marknivån.

– Vi får börja med att borra vertikalt ner och leta på oljan. Så sade geologen Bo Carlstedt på firma Orrje & Co., Stockholm, när expertisen var samlad nära Trekanten i Bie för att diskutera fram bästa lösningen efter tankbilsolyckan, då 9.000 liter olja rann ut över åsen.

– Vi kan nog räkna med att få borra cirka 20 meter djupt för att få tag i oljan, säger herr Carlstedt. Den har ganska säkert redan tagit sig genom åsen ned till grundvattnet.

ABF:s barntrafikskola i Katrineholm startade åter på tisdagen. Ledarinnor är bilkåristerna Ethel Klasvik och Gunvor Persson. Tio gånger à en och en halv timme ska tolv barn i åldern fyra-sex år lära sig trafikvett.

Hela fyra grabbar från Katrineholm nominerades till juniorlandslaget, som skall försvara de svenska färgerna i JNM-turneringen i Sundsvall. De lyckliga grabbarna heter Peter Nilson, KSK, Leif Hallin, KSK, Carl-Åke Larsson, KSK, samt i Katrineholm bosatte Hälleforsnässpelaren Per-Arne Johansson.

Kuriren för 25 år sedan

Scapa Scandia i Högsjö har varslat 15 anställda om uppsägning. Varslen kom som en överraskning för de anställda i en tid när orderingången faktiskt har ökat och prognoserna för resten av året ser goda ut.

På fredagen invigdes Katrineholms första hälsomässa på Folkets hus. Under två dagar har katrineholmarna möjlighet att ta del av allt från föreläsningar om alternativ cancerbehandling till personlighetsutveckling.

Kuriren för 10 år sedan

Tennisanläggningen Tre Bollar i Katrineholm är till salu – priset är 7,9 miljoner kronor. En utländsk och en svensk intressent har hört av sig till ägaren Katrineholms Tennisklubb.

En linbana som fraktar både människor och gods. Det är framtidsscenariot för den gamla kalklinbanan mellan Forsby i Vingåker och västmanländska Köping.

– En fullt reslistisk framtidsplan, säger K-G Källerfors, ordförande i Kalklinbanans Vänner.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat