Rekordflygning över Sundet planeras i Köpenhamn

Kuriren för 100 år sedan

Makarna följdes åt i graven. Lägenhetsägaren Per Johan Larsson och hans hustru i Uddgölet, Julita, avledo i förra veckan, hustrun den 3 dennes och mannen fem dagar senare den 8 dennes. Mannen avled i lunginflammation och hustrun i sviter av spanska sjukan. Makarna voro båda i 75-årsåldern och födda i Stora Malm.

Passagerarflygning över sundet. Vid öppnandet av den skandinaviska flygutställningen i Köpenhamn planeras en rekordflygning över Sundet. Trafiken ska ombesörjas av Thulinfabrikens egna maskiner, företrädesvis hydroplan. Avgiften torde bli ungefär 5 kr. i minuten.

ANNONS: Kvinnor i V. Vingåker! besök det föredrag i Godtemplarlokalen, som hålles lördagen den 15 dennes kl. 8 e. m. av Fru Ruth Gustavsson från Stockholm över ämnet: "Kvinnorna inför valen".

Rätt till ändring av sitt program har teknisterna förbehållit sig denna vecka. Om ej rätten användes få vi se ett lustspel Advokatfrökens äventyr samt en ståtlig film från Famous Players: "Som i tusen och en natt". I huvudrollen spelar den japanske skådespelaren Sessue Hayakawa. Föreställningar hållas torsdag–söndag. På söndagen spelar skolkapellet och de andra dagarna en kvartett. Kandidat Bendrik sjunger om fredag och de andra kvällarna tekn. stud. Ekberg.

Kuriren för 50 år sedan

Det har blivit långa dagar för eleverna på högstadiet i Vingåker liksom på andra orter genom införandet av femdagarsveckan och schemaläggningen. Det innebär att ett 60-tal elever varje dag får läsa till 16.40 i Vidåkersskolan. Eftersom skolmåltiden intas någon gång vid 11-12-tiden är det inte underligt att eleverna blir hungriga och behöver ett extramål på eftermiddagen. Tidigare har väl detta bestått i godis, frukt eller bullar. Men nu har Vingåkers skolstyrelse tagit ett initiativ, som gör att långläsningseleverna får inta extramål i bespisningslokalen.

JO-anmälningarna har duggat tätt över Karsudden de senaste månaderna. Det var vid månadsskiftet november-december förra året som den första dök upp, och sedan dess har man fått ett tiotal anmälningar på halsen. Och samtliga anmälare har en sak gemensamt: Ingen av dem har någonsin varit på Karsudden. I och med anmälningarna har arbetet vid sjukhuset i hög grad saboterats.

Sexårige Mikael Ögren från Vingåker, som skadades svårt när han på tisdagen överkördes av en lastbil, är på bättringsvägen. Någon fara för hans liv tycks det nu inte vara, upplyser läkare på Karolinska sjukhuset.

I går sattes grävskopan i jorden i Hävla för det nya vattenverket.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat