Rån mot Konsum i Vingåker

Kuriren för 50 år sedan

Walla Tegel AB har varslat om permitteringar vid Sköldinge tegelbruk från den 28 februari och cirka sex veckor framåt. Ett 20-tal anställda berörs av produktionsstoppet. Tegelbruket i Valla berörs tills vidare inte, och vid Byggelement i Sköldinge räknar man med full sysselsättning över krisperioden.

Nyanställningar vid SKF följd av Volvos expansion. – Före årets slut räknar vi med att anställa omkring 40 man, säger direktör Curt Westerfors vid SKF i Katrineholm. Downperioden vid Katrineholmsverken har nu förbytts i ljusare tider.

Efter 20 minuters överläggningar strandade på onsdagen de centrala löneförhandlingarna mellan LO och SAF sedan arbetsgivarna förklarat att LO:s bud som presenterades på tisdagen är omöjliga som underlag för fortsatta överläggningar. SAF:s Curt Steffan Giesecke och LO:s Arne Geijer uppvaktade vid 12-tiden regeringen och underrättade inrikesminister Eric Holmqvist om den nu uppkomna situationen. Det blir nu inrikesministerns sak att utse en förlikningskommission.

Det är främst de 300.000 lågavlönade som stått i centrum för de förhandlingar som nu brutit samman.

Frågan om skolbad är motiverade längre när eleverna i allmänhet har tillgång till bad i hemmen, aktualiserades vid Vingåkers skolstyrelses senaste sammanträde. Orsaken var en framställning om att få ordna transporter med bussar för barnen i Sävstaskolan till simhallsbadet på grund av det långa avståndet.

Kuriren för 25 år sedan

En märkbar uppgång, säger länsarbetsdirektör Bengt Andersson. Han syftar på prognosen för Sörmlands arbetsmarknad 1994 som länsarbetsnämnden presenterade i går.

Nu kan tandläkarna Bobbie Beckman och Bengt Waller i Vingåker sätta upp ett amalgamfritt leende. Efter flera års kamp mot amalgamet har de äntligen fått beskedet att regeringen föreslagit ett stopp. Regeringen föreslår stopp för amalgam vid tandlagning för barn nästa år och för vuxna 1997.

Kuriren för 10 år sedan

Omkring 20.40 i går kväll rånades Konsum på Storgatan i Vingåker av en ensam gärningsman.

Inga killar ägde tillträde till fritidsgården i Vingåker i går. Då var det tjejkväll med massage på löpande band, fotbad, levande ljus och mys.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat