Projektarbete gav gymnasieelever resestipendium till Danmark

Kuriren för 50 år sedan

– Hörru, direktörn...

– Jo, polismästarn, skulle du vilja...

– DK-chefen, tack... Du Tage...

Du-reformen sprider sig över titel-Sverige med en väckelses kraft, och snart blir väl "ni" i tilltalet lika högtravande som Ers Nåd. Om våra chefer får som de vill.

Måndagskvällens skallgång efter den försvunna Katrineholmskvinnan Anna-Britta Andersson gav inget resultat. 26 personer sökte igenom ett område som ligger norr om Nyköpingsvägen till skjutbanan och Glabol.

De 1 000 första datauttagna värnpliktiga fick på tisdagen besked om vilket vapenslag och vilket regemente de tilldelats. Det nya inskrivningsförfarandet har på prov genomförts vid inskrivningscentralen i Karlstad.

Kyrkorgeln i Regna skall nu byggas om. Regna kyrkoråd har hållit sammanträde i Vita huset under ordförandeskap av Thorsten Erking, varvid ett rätt stort antal ärenden behandlades.

En grupp Katrineholmsingenjörer firade på lördagen 25-årsjubileum av sin examen. Det är första gången de träffats efter examen och sammankallande, ingenjör Olof Danielsson, Pumpseparator, Katrineholm, hade utfört ett formligt detektivarbete för att spåra upp dem alla.

Kuriren för 25 år sedan

De åkte till en plats som av många beskrivits som helvetet här på jorden. Men katrineholmarna Maria Sundkvist och Lars Andersson ångrar inte sina månader i Somalia. Tufft, svettigt, skitigt och jobbigt är bästa beskrivningen på deras jobb på det svenska fältsjukhuset utanför Mogadishu.

Julitaföretaget TT Harald Neumann AB har fått en stororder. Neumann ska leverera monteringsmaskiner till Volvo i Göteborg. Ordern, som är värd 4,5 miljoner kronor, tryggar sysselsättningen för företagets 15-tal anställda.

Kuriren för 10 år sedan

– Vi har fått beröm för vårt projekt, men vi trodde inte att vi skulle få någon sånt här, säger Sofia Larsson.

Hennes och klasskompisen Linnéa Jonssons projektarbete om smärtstillande läkemedel gav dem ett resestipendium till Danmark. Under en vecka i mitten av juli åker de båda tjejerna från naturvetenskapliga programmet på Duveholmsskolan i Katrineholm till universitetet i Århus.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenKatrineholm100 årHistorianostalgi
Relaterat