Premiär för Sjörövar-Ben i Högsjö

Kuriren för 50 år sedan

Stoppa julen-aktionerna har med säkerhet inte gjort något djupare intryck på katrineholmarna. I en gråkall och blåsig stad drog de på söndagen ut för att i sedvanlig ordning beskåda resultatet av köpmännens vedermödor.

Det är snart dags att flytta in i de nya lokalerna för Oppundabanken i Katrineholm. Inflyttningen kommer att ske nästa helg.

Elna Mattssons och Ingegerd Ståhlberg är beredda att starta på Wera-magasinets 31:a verksamhetsår.

– Det tog över 20 år, men nu har vi firman utrustad som vi vill ha den, säger cheferna på Motor & Handels, Lars B. Bergholm och Karl H. Hulthén, nu när det är dags att ta den nya traktorverkstaden i besittning.

Den världsberömda engelska ungdomsboksförfattarinnan Enid Blyton avled på torsdagen på ett sjukhus i London. Dödsorsaken var en hjärtsjukdom.

Hennes exakta ålder är inte känd, men hon var betydligt över 70 år. Under 30 år skrev hon över 400 böcker, som översatts till 93 språk och upplagorna översteg 30 miljoner.

Kuriren för 25 år sedan

– Skynda er att skriva en intresseanmälan. Ju fortare vi kan komma i gång och bygga desto billigare blir det. Och sprid gärna informationen vidare till vänner och bekanta!

Så låter det när Katrineholms kommun tillsammans med KFAB och Katrineholms Husbyggen försöker sälja sin nya idé om seniorboende.

På söndag fylls så gott som samtliga lokaler i Åbrogården, då tiden är kommen för årets julmarknad, som för andra året i rad arrangeras samma dag som julskyltningen i Vingåker. 67 deltagare är anmälda.

Kuriren för 10 år sedan

Siktet är inställt på skatten. Men vägen till målet är allt annat än rak. I lördags eftermiddag var det premiär för barnmusikalen Sjörövar-Ben åker till Borpibombolo i Högsjö Folkets hus.

Först bäst i Europa, nu bäst i världen. Robert Karlssons golfår har varit omåttligt framgångsrikt.

– Det är fantastiskt att vinna för Sverige, sade Katrineholmssonen efter att på söndagen ha vunnit par-VM med Henrik Stenson.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat