Premiär för manligt deltagande på Katrineholms yrkeskvinnors decembermöte

Kuriren för 50 år sedan

På 1940-talet var KSK:s "Avve" Fransson ett välkänt namn i bandy-Sverige. I början på 60-talet dök äldste sonen Eddy upp och har se'n dess varit rubrikernas namn i bandyspalterna. På en knapp vecka har nu "Avves" yngste son Henry gjort sig ett namn. Inte bara i KSK utan även i Småland. I söndags blev 20-årige P 10-soldaten Henry matchhjälte mot Tranås med två mål i sin andra allsvenska seriematch. I går i Nässjö blev han hjälte igen när KSK vann med 3–2. Henry klappade in alla tre "strutarna"! Nu liksom i söndags som avbytare.

Katrineholms Bilverkstäders förening, som bildades 1931 under A- och T-Fordens dagar och 1958 uppgick i Bilverkstädernas Riksförbund, sedermera Motorbranschens Riksförbund, har donerat sitt arkiv och övriga tillgångar till Katrineholms Hembygdsförening.

På Katrineholms yrkeskvinnors decembermöte på tisdagen var det premiär för manligt deltagande – en men ett lejon. Men så har föreningen också – som ordförande adjunkt Ingmari Bolmgren underströk, på sitt program ämnen som angår alla, oberoende av kön.

Stadsplanearkitekt Jan Törner talade om det framtida Katrineholm. Sammanfattningsvis kan sägas att perspektiven verkade lovande.

ANNONS: I samma ögonblick som barnen öppnar sina julklappar: Då tar ni ett färgkort. Med Kodak färgfilm i den gula asken.

Kuriren för 25 år sedan

Det kan bli en koalitionsregering även om socialdemokraterna får egen majoritet vid valet nästa år. Det klargjorde förra statsrådet Sten Andersson och blivande finansministern Göran Persson vid en träff i Katrineholm på lördagen. Båda två framhöll att för att klara landets bekymmersamma läge behövs breda lösningar. Folkpartiet och centern är de partier man kan tänka sig att samarbeta med.

– Se upp för avbetalningsaffärer inför julen.

Det är en varning från konsumentsekreterare Harriet Eriksson på konsumentbyrån i Katrineholm.

Kuriren för 10 år sedan

Ett ärende som ska upp för beslut i vård- och omsorgsnämnden nästa torsdag, den 11 december, inrymmer mörkläggning av alla Lex Sarah- och Lex Maria-anmälningar i Katrineholm. Klubbas tjänstemannaförslaget så innebär det att allmänheten inte kommer att få veta när det sker allvarliga incidenter på exempelvis kommunens äldreboenden.

I går var det partaj när Bie skola höll egna Nobelfestligheter.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenSörmland100 årHistorianostalgi
Relaterat